Kesäinen kesäkurpitsakakku – Dansukker

Kesäinen kesäkurpitsakakku

8–10 annosta 4 tuntia
Kesäinen kesäkurpitsakakku on mehevä leivonnainen herkullisella mascarponekuorrutuksella. Koristele keskikesän juhlien päätähti mustikoilla ja sinivalkoisilla syötävillä kukilla.
Kesäinen kesäkurpitsakakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Kakkutaikina

    • 5 kananmunaa
    • 4 dl Dansukker Taloussokeria
    • 5,5 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 50 g saksanpähkinöitä rouhittuina
    • 1 tl kardemummaa
    • 1 tl kanelia
    • 350 g kesäkurpitsaraastetta
    • 125 g voita sulatettuna

    Kuorrutus

    • 400 g mascarponetuorejuustoa
    • 3 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
    • 50 g voita sulatettuna
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 rkl sitruunamehua

    Koristeluun

    • mustikoita
    • sinivalkoisia syötäviä kukkia

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Purista kesäkurpitsaraasteesta nesteet huolellisesti pois ja lisää se muna-sokerivaahtoon kuivien aineiden kera. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi.

    Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm) ja paista 170-asteisen uunin keskitasolla n. 1 tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku hyvin ja halkaise se keskeltä leveyssuunnassa kahteen osaan.

    Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakkulevyjen väliin ja kakun pinnalle.

    Koristele kakku mustikoilla ja sinivalkoisilla syötävillä kukilla. Tarjoa mustikoiden kera.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;