Ainekset
Kakkutaikina
5 kananmunaa
4 dl Dansukker Taloussokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g saksanpähkinöitä rouhittuina
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
350 g kesäkurpitsaraastetta
125 g voita sulatettuna
Kuorrutus
400 g mascarponetuorejuustoa
3 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
50 g voita sulatettuna
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
mustikoita
sinivalkoisia syötäviä kukkia
Ohjeet
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Purista kesäkurpitsaraasteesta nesteet huolellisesti pois ja lisää se muna-sokerivaahtoon kuivien aineiden kera. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm) ja paista 170-asteisen uunin keskitasolla n. 1 tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku hyvin ja halkaise se keskeltä leveyssuunnassa kahteen osaan.
Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakkulevyjen väliin ja kakun pinnalle.
Koristele kakku mustikoilla ja sinivalkoisilla syötävillä kukilla. Tarjoa mustikoiden kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.