Kesäinen kesäkurpitsakakku

Kesäinen kesäkurpitsakakku on mehevä leivonnainen herkullisella mascarponekuorrutuksella. Koristele keskikesän juhlien päätähti mustikoilla ja sinivalkoisilla syötävillä kukilla.

8–10 annosta

4 tuntia

Arviot (1 kpl)

Ainekset

Kakkutaikina
5 kananmunaa
4 dl Dansukker Taloussokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g saksanpähkinöitä rouhittuina
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
350 g kesäkurpitsaraastetta
125 g voita sulatettuna

Kuorrutus
400 g mascarponetuorejuustoa
3 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
50 g voita sulatettuna
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua

Koristeluun
mustikoita
sinivalkoisia syötäviä kukkia

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Purista kesäkurpitsaraasteesta nesteet huolellisesti pois ja lisää se muna-sokerivaahtoon kuivien aineiden kera. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm) ja paista 170-asteisen uunin keskitasolla n. 1 tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku hyvin ja halkaise se keskeltä leveyssuunnassa kahteen osaan.

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakkulevyjen väliin ja kakun pinnalle.

Koristele kakku mustikoilla ja sinivalkoisilla syötävillä kukilla. Tarjoa mustikoiden kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.