Kakkutaikina
Kuorrutus
Koristeluun
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Purista kesäkurpitsaraasteesta nesteet huolellisesti pois ja lisää se muna-sokerivaahtoon kuivien aineiden kera. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm) ja paista 170-asteisen uunin keskitasolla n. 1 tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku hyvin ja halkaise se keskeltä leveyssuunnassa kahteen osaan.
Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakkulevyjen väliin ja kakun pinnalle.
Koristele kakku mustikoilla ja sinivalkoisilla syötävillä kukilla. Tarjoa mustikoiden kera.
Reseptin on laatinut