Kesäinen kesäkurpitsakakku

Kesäinen kesäkurpitsakakku on mehevä leivonnainen herkullisella mascarponekuorrutuksella. Koristele keskikesän juhlien päätähti mustikoilla ja sinivalkoisilla syötävillä kukilla.

8–10 annosta

4 tuntia

Arviot (21 kpl)

Ainekset

Kakkutaikina
5 kananmunaa
4 dl Dansukker Taloussokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g saksanpähkinöitä rouhittuina
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
350 g kesäkurpitsaraastetta
125 g voita sulatettuna

Kuorrutus
400 g mascarponetuorejuustoa
3 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
50 g voita sulatettuna
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua

Koristeluun
mustikoita
sinivalkoisia syötäviä kukkia

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Purista kesäkurpitsaraasteesta nesteet huolellisesti pois ja lisää se muna-sokerivaahtoon kuivien aineiden kera. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm) ja paista 170-asteisen uunin keskitasolla n. 1 tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä. Jäähdytä kakku hyvin ja halkaise se keskeltä leveyssuunnassa kahteen osaan.

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään. Levitä kuorrutus kakkulevyjen väliin ja kakun pinnalle.

Koristele kakku mustikoilla ja sinivalkoisilla syötävillä kukilla. Tarjoa mustikoiden kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?