Kentuckyn kakku

Kentuckyn kakku eli Kentakilainen kakku on mehevä, kuorrutettu kakku, joka on monen suosikkijoululeivonnainen. Leivo sinäkin herkullinen kahvipöydän klassikkokakku.

PT1H

1½ h

Arviot (35 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

150 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 kananmunaa
1 1/2 dl mantelijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kuohukermaa

Vuokaan
voita tai margariinia
mantelijauhetta

Kuorrutus
2 rkl Dansukker Taloussokeria
50 g voita
1/2 dl kuohukermaa
n. 4 dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele joukkoon kerman kanssa. Voitele vuoka (1,5 l) ja jauhota mantelijauheella. Laita taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50–60 minuuttia.

Valmista paiston loppuvaiheessa kuorrute. Kuumenna sokeri kattilassa ja anna sen ruskistua hieman. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon voi, kunnes se sulaa. Lisää kerma ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun reunoille tai valuta päälle.

Vinkki!
Voit tehdä kuorrutteesta löysemmän ja kuorruttaa sillä koko kakun, tai paksumman ja valuttaa sitä kakun päälle ja reunoille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.