Kentuckyn kakku

Kentuckyn kakku eli Kentakilainen kakku on mehevä, kuorrutettu kakku, joka on monen suosikkijoululeivonnainen. Leivo sinäkin herkullinen kahvipöydän klassikkokakku.

1½ h

Arviot (28 kpl)

Ainekset

150 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 kananmunaa
1 1/2 dl mantelijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kuohukermaa

Vuokaan
voita tai margariinia
mantelijauhetta

Kuorrutus
2 rkl Dansukker Taloussokeria
50 g voita
1/2 dl kuohukermaa
n. 4 dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele joukkoon kerman kanssa. Voitele vuoka (1,5 l) ja jauhota mantelijauheella. Laita taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50–60 minuuttia.

Valmista paiston loppuvaiheessa kuorrute. Kuumenna sokeri kattilassa ja anna sen ruskistua hieman. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon voi, kunnes se sulaa. Lisää kerma ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun reunoille tai valuta päälle.

Vinkki!
Voit tehdä kuorrutteesta löysemmän ja kuorruttaa sillä koko kakun, tai paksumman ja valuttaa sitä kakun päälle ja reunoille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.