Ainekset
150 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 kananmunaa
1 1/2 dl mantelijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl kuohukermaa
Vuokaan
voita tai margariinia
mantelijauhetta
Kuorrutus
2 rkl Dansukker Taloussokeria
50 g voita
1/2 dl kuohukermaa
n. 4 dl Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele joukkoon kerman kanssa. Voitele vuoka (1,5 l) ja jauhota mantelijauheella. Laita taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50–60 minuuttia.
Valmista paiston loppuvaiheessa kuorrute. Kuumenna sokeri kattilassa ja anna sen ruskistua hieman. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon voi, kunnes se sulaa. Lisää kerma ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun reunoille tai valuta päälle.
Vinkki!
Voit tehdä kuorrutteesta löysemmän ja kuorruttaa sillä koko kakun, tai paksumman ja valuttaa sitä kakun päälle ja reunoille.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?