Keltajuurikakku

Tämä maistuva kakku kuorrutetaan ihastuttavalla mascarponejuustolla. Keltajuuren voi halutessaan korvata punajuurella.

12 annosta

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (5 kpl)

Ainekset

3 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
4 dl raastettua keltajuurta
1 ½ dl rypsiöljyä
Kuorrutus
300 g mascarponejuustoa
3 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1/2 luomulimetin raastettu kuori)
Pinnalle
kardemummaa

Ohjeet

Riko munat kulhoon. Mittaa joukkoon sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe, mausteet, keltajuuriraaste ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin litran vetoiseen kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.

Valmista kuorrutus. Vatkaa mascarponejuuston joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja halutessasi limetin raastettua kuorta. Tarkista maku.

Levitä jäähtyneen kakun pinnalle ja ripottele päälle halutessasi kardemummaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.