Keltajuurikakku - leivontaohjeet - Dansukker

Keltajuurikakku

12 annosta 1 tunti 15 minuuttia
Tämä maistuva kakku kuorrutetaan ihastuttavalla mascarponejuustolla. Keltajuuren voi halutessaan korvata punajuurella.
Keltajuurikakku
Arvioi: (5kpl)

Ainekset

  • 3 munaa
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 4 dl raastettua keltajuurta
  • 1 ½ dl rypsiöljyä

Kuorrutus

  • 300 g mascarponejuustoa
  • 3 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • (1/2 luomulimetin raastettu kuori)

Pinnalle

  • kardemummaa

Riko munat kulhoon. Mittaa joukkoon sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe, mausteet, keltajuuriraaste ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin litran vetoiseen kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.

Valmista kuorrutus. Vatkaa mascarponejuuston joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja halutessasi limetin raastettua kuorta. Tarkista maku.

Levitä jäähtyneen kakun pinnalle ja ripottele päälle halutessasi kardemummaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;