Ainekset
3 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
4 dl raastettua keltajuurta
1 ½ dl rypsiöljyä
Kuorrutus
300 g mascarponejuustoa
3 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1/2 luomulimetin raastettu kuori)
Pinnalle
kardemummaa
Ohjeet
Riko munat kulhoon. Mittaa joukkoon sokerit, vehnäjauhot, leivinjauhe, mausteet, keltajuuriraaste ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin litran vetoiseen kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa keskiritilätasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.
Valmista kuorrutus. Vatkaa mascarponejuuston joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja halutessasi limetin raastettua kuorta. Tarkista maku.
Levitä jäähtyneen kakun pinnalle ja ripottele päälle halutessasi kardemummaa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?