Ainekset
600 g kuorittuja omenoita
250 g sipulia
1 rkl ruokaöljyä
1 1/2 rkl currya
1 tl punaista chilirouhetta
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl karkeaksi rouhittua valkopippuria
Ohjeet
Halkaise kuoritut omenat, poista siemenkodat ja paloittele puolikkaat. Kuori ja silppua sipulit. Pane kaikki aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 25–30 minuuttia. Jäähdytä vartti ja purkita. Säilytä chutney jääkaapissa.
Tarjotaan pariloidun lohen, pihvien tai grilliruokien kanssa. Chutney sopii myös kastikkeiden ja lämpimien ruokien maustamiseen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?