Keksirouhe-mansikkajäädyke

Rouhitut täytekeksit maustavat kermaa, rahkaa ja mansikkasosetta sisältävää herkullista jäädykettä.

12 annosta

15 minuuttia + 1 vrk

Arviot (29 kpl)

Ainekset

1 pkt (175 g) kaakao-mansikkatäytekeksejä
Täyte

200 g mansikoita
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Koristeluun

muutama valkoinen marenki rouhittuna
tummaa suklaata

Ohjeet

Rouhi keksit karkeaksi. Soseuta puolisulaneet mansikat. Vaahdota kerma.

Vatkaa toisessa kulhossa maitorahka ja sokeri sileäksi, lisää mansikkasose ja kermavaahto ja sekoita.

Vuoraa pitkänomainen vuoka (1 ½ l) kelmulla ja kaada seos vuokaan. Peitä pinta keksimuruilla, painele muruja niin että ne hiukan uppoavat jäädykeseokseen. Käännä kelmuliepeet murujen päälle ja työnnä vuoka pakastimeen vuorokaudeksi.

Kumoa 5 minuuttia huoneenlämmössä ollut vuoka tarjoiluvadille ja poista kelmut.

Ripottele marenkimurut päälle ja vuole juustohöylällä suklaasta lastuja marenkirouheen päälle.

Tarjoa jälkiruokana makean kuohuviinin kanssa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.