Keksirouhe-mansikkajäädyke

Rouhitut täytekeksit maustavat kermaa, rahkaa ja mansikkasosetta sisältävää herkullista jäädykettä.

12 annosta

15 minuuttia + 1 vrk

Arviot (47 kpl)

Ainekset

1 pkt (175 g) kaakao-mansikkatäytekeksejä
Täyte

200 g mansikoita
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Koristeluun

muutama valkoinen marenki rouhittuna
tummaa suklaata

Ohjeet

Rouhi keksit karkeaksi. Soseuta puolisulaneet mansikat. Vaahdota kerma.

Vatkaa toisessa kulhossa maitorahka ja sokeri sileäksi, lisää mansikkasose ja kermavaahto ja sekoita.

Vuoraa pitkänomainen vuoka (1 ½ l) kelmulla ja kaada seos vuokaan. Peitä pinta keksimuruilla, painele muruja niin että ne hiukan uppoavat jäädykeseokseen. Käännä kelmuliepeet murujen päälle ja työnnä vuoka pakastimeen vuorokaudeksi.

Kumoa 5 minuuttia huoneenlämmössä ollut vuoka tarjoiluvadille ja poista kelmut.

Ripottele marenkimurut päälle ja vuole juustohöylällä suklaasta lastuja marenkirouheen päälle.

Tarjoa jälkiruokana makean kuohuviinin kanssa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.