Keksirouhe-mansikkajäädyke

Rouhitut täytekeksit maustavat kermaa, rahkaa ja mansikkasosetta sisältävää herkullista jäädykettä.

12 annosta

PT10M

15 minuuttia + 1 vrk

Arviot (72 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 pkt (175 g) kaakao-mansikkatäytekeksejä
Täyte

200 g mansikoita
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
1,5 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Koristeluun

muutama valkoinen marenki rouhittuna
tummaa suklaata

Ohjeet

Rouhi keksit karkeaksi. Soseuta puolisulaneet mansikat. Vaahdota kerma.

Vatkaa toisessa kulhossa maitorahka ja sokeri sileäksi, lisää mansikkasose ja kermavaahto ja sekoita.

Vuoraa pitkänomainen vuoka (1 ½ l) kelmulla ja kaada seos vuokaan. Peitä pinta keksimuruilla, painele muruja niin että ne hiukan uppoavat jäädykeseokseen. Käännä kelmuliepeet murujen päälle ja työnnä vuoka pakastimeen vuorokaudeksi.

Kumoa 5 minuuttia huoneenlämmössä ollut vuoka tarjoiluvadille ja poista kelmut.

Ripottele marenkimurut päälle ja vuole juustohöylällä suklaasta lastuja marenkirouheen päälle.

Tarjoa jälkiruokana makean kuohuviinin kanssa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?