Kaura-banaanimuffinit

Hävikistä herkuksi! Mitä kypsempi banaani, sitä mehevämpi muffini. Ja tuorejuustosta maukas kuorrutus pinnalle.

20–24 kpl

1 tunti

Arviot (95 kpl)

Ainekset

Taikina
4 isoa kananmunaa
250 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl kutakin: muskottipähkinä, inkivääri, kardemumma
1 ½ dl juoksevaa margariinia
3 kypsää banaania

Kuorrutus
300 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
6–9 rkl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria

elintarvikevärejä

Pinnalle
Dansukker Fariinisokeria ja Rapeaa raesokeria

värikkäitä, keskikokoisia muffinivuokia

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja fariinisokeri. Sekoita jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja mausteet ja lisää seos kevyesti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Sekoita juokseva margariini ja haarukalla karkeaksi murskatut banaanit taikinaan.

Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin (12 kpl), jaa taikina vuokiin, täytä vuoat hieman yli puoleenväliin. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Toimi lopun taikinan kanssa samoin.

Jaa tuorejuusto eri kulhoihin, jos haluat värjätä sitä eri väreillä, ja annostele tomusokeria päälle. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaväristä ja notkeaa. Kuorruta ja koristele jäähtyneet muffinit juuri ennen tarjoamista.

Vinkki!
Muffinit ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.