Katkarapukupit

10 kpl 1 tunti
Vuodenvaihteen herkutteluun voit käyttää joululta ylijääneet lehtitaikinalevyt ja täyttää ne suolaisella täytteellä.
Katkarapukupit
Arvioi: (33kpl)

Ainekset

  • 500 g (5 kpl) lehtitaikinalevyjä
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 300 g turkkilaista jogurttia
  • 2 tl sitruunamehua
  • sitruuna- tai limepippuria
  • 2 tl Dansukker Fariinisokeria
  • 1/2–3/4 dl tuoretta tilliä tai persiljaa
  • 3 dl katkarapuja suolaliemessä
  • 1 keitetty kananmuna

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Laita ne vieretysten työlaudalle. Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä levyt kahteen yhtä suureen osaan ja laita ne metallisen muffinipellin nurjalle puolelle tai uunin kestävien nurinpäin aseteltujen kuppien päälle reunat alaspäin. Voitele munalla ja paista 15–20 minuuttia. Jäähdytä.

Kaada jogurtti kulhoon. Mausta sitruunamehulla, pippurilla ja fariinisokerilla. Hienonna tilli tai persilja, katkaravut ja kananmuna. Sekoita ne jogurtin joukkoon. Tarkista maku. Lusikoi jäähtyneiden kuppien täytteeksi. Koristele halutessasi tillillä.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker