Ainekset
Taikina
50 g hiivaa
200 g huoneenlämpöistä voita
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia
2 kananmunaa
Täyte
150 g marsipaania tai mantelimassaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
200 g karviaisia
Pinnalle
1 kananmuna
mantelilastuja
Dansukker Rapeaa raesokeria
Ohjeet
Murenna hiiva ja paloittele voi yleiskoneen kulhoon. Lisää muut ainekset, ja anna koneen käydä, kunnes taikina on hyvin sekoittunut. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.
Valmista täyte. Raasta marsipaani tai mantelimassa ja vatkaa se fariinisokerin ja voin kanssa tasaiseksi seokseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla ja jaa se kolmeen osaan. Kaulitse osat suorakaiteen muotoisiksi (noin 20x35 cm).
Levitä täytettä taikinalevyn keskelle ja ripottele päälle karviaismarjoja. Taita reunat täytteen päälle. Pane pitkot leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.
Voitele pitkot munalla ja ripottele päälle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen viipaloimista.
Vinkki!
Voit käyttää karviaisten tilalla myös muita kirpeitä marjoja, kuten karpaloita tai puolukoita.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?