Karviaispitko

Karviaiset ovat herkullisia sellaisenaan, mutta mainioita myös leivonnassa. Leivo kolme karviaispitkoa ja pakasta osa myöhempää käyttöä varten.

25–30 palaa (3 pitkoa)

PT1H

1 ½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
50 g hiivaa
200 g huoneenlämpöistä voita
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia
2 kananmunaa

Täyte
150 g marsipaania tai mantelimassaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
200 g karviaisia

Pinnalle
1 kananmuna
mantelilastuja
Dansukker Rapeaa raesokeria

Ohjeet

Murenna hiiva ja paloittele voi yleiskoneen kulhoon. Lisää muut ainekset, ja anna koneen käydä, kunnes taikina on hyvin sekoittunut. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.

Valmista täyte. Raasta marsipaani tai mantelimassa ja vatkaa se fariinisokerin ja voin kanssa tasaiseksi seokseksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla ja jaa se kolmeen osaan. Kaulitse osat suorakaiteen muotoisiksi (noin 20x35 cm).

Levitä täytettä taikinalevyn keskelle ja ripottele päälle karviaismarjoja. Taita reunat täytteen päälle. Pane pitkot leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.

Voitele pitkot munalla ja ripottele päälle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen viipaloimista.

Vinkki!
Voit käyttää karviaisten tilalla myös muita kirpeitä marjoja, kuten karpaloita tai puolukoita.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?