Karviaispitko marsipaanilla - Dansukker

Karviaispitko

25–30 palaa (3 pitkoa) 1 ½ tuntia
Karviaiset ovat herkullisia sellaisenaan, mutta mainioita myös leivonnassa. Leivo kolme karviaispitkoa ja pakasta osa myöhempää käyttöä varten.
Karviaispitko
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 50 g hiivaa
    • 200 g huoneenlämpöistä voita
    • 5 dl vehnäjauhoja
    • 2 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia
    • 2 kananmunaa

    Täyte

    • 150 g marsipaania tai mantelimassaa
    • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
    • 100 g huoneenlämpöistä voita
    • 200 g karviaisia

    Pinnalle

    • 1 kananmuna
    • mantelilastuja
    • Dansukker Rapeaa raesokeria

    Murenna hiiva ja paloittele voi yleiskoneen kulhoon. Lisää muut ainekset, ja anna koneen käydä, kunnes taikina on hyvin sekoittunut. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.

    Valmista täyte. Raasta marsipaani tai mantelimassa ja vatkaa se fariinisokerin ja voin kanssa tasaiseksi seokseksi.

    Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla alustalla ja jaa se kolmeen osaan. Kaulitse osat suorakaiteen muotoisiksi (noin 20x35 cm).

    Levitä täytettä taikinalevyn keskelle ja ripottele päälle karviaismarjoja. Taita reunat täytteen päälle. Pane pitkot leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota liinalla peitettynä noin 40 minuuttia.

    Voitele pitkot munalla ja ripottele päälle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen viipaloimista.

    Vinkki!
    Voit käyttää karviaisten tilalla myös muita kirpeitä marjoja, kuten karpaloita tai puolukoita.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;