Karviaismurupiirakka

Nyt leivotaan herkullinen karviaismarjapiirakka hillosta. Karviaismurupiirakka vie kielen mennessään. Murotaikinapohjan täytteessä on maitorahkaa ja ranskankermaa.

12–15 annosta

1 tunti

Arviot (74 kpl)

Ainekset

Hilloke

5 dl punaisia karviaismarjoja

½ dl vettä

1 dl Dansukker Minihillosokeria

Taikina

250 g huoneenlämpöistä voita

5 dl vehnäjauhoja

2 dl Dansukker Taloussokeria

2 tl Dansukker Vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

Täyte

250 g maitorahkaa tai vaniljarahkaa

2 ½ dl ranskankermaa

2 kananmunaa

1 ½ dl Dansukker Taloussokeria

2 tl Dansukker Vaniljasokeria

 

Ohjeet

Voit valmistaa piirakan reunallisessa suorakaiteen mallisessa uunivuoassa, isossa pyöreässä piirakkavuoassa tai irtopohjaisessa kakkuvuoassa. Mieluiten kuitenkin sellaisessa, jossa on vähän enemmän reunoja, silloin saat näyttävän paksun piirakan, josta saat jäähdytettynä leikattua kauniita paloja.

Laita putsatut karviaismarjat ja vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää minihillosokeri ja anna kiehua viisi minuuttia. Jäähdytä.

Laita taikinan ainekset kulhoon ja sekoita taikina koneella tai käsin tasaiseksi. Ota puolet taikinasta sivuun ja painele toinen puolikas leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä rahkaseos vuokaan taikinan päälle. Lusikoi hilloke kauttaaltaan vuokaan ja vedä lusikalla tai veitsellä hillosta koukeroita täytteen sekaan. Murustele pinnalle loppu taikina.

Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 30–40 minuuttia.

Jäähdytä ja tarjoa!

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.