Karviaismurupiirakka

Nyt leivotaan herkullinen karviaismarjapiirakka hillosta. Karviaismurupiirakka vie kielen mennessään. Murotaikinapohjan täytteessä on maitorahkaa ja ranskankermaa.

12–15 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (100 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Hilloke

5 dl punaisia karviaismarjoja

½ dl vettä

1 dl Dansukker Minihillosokeria

Taikina

250 g huoneenlämpöistä voita

5 dl vehnäjauhoja

2 dl Dansukker Taloussokeria

2 tl Dansukker Vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

Täyte

250 g maitorahkaa tai vaniljarahkaa

2 ½ dl ranskankermaa

2 kananmunaa

1 ½ dl Dansukker Taloussokeria

2 tl Dansukker Vaniljasokeria

 

Ohjeet

Voit valmistaa piirakan reunallisessa suorakaiteen mallisessa uunivuoassa, isossa pyöreässä piirakkavuoassa tai irtopohjaisessa kakkuvuoassa. Mieluiten kuitenkin sellaisessa, jossa on vähän enemmän reunoja, silloin saat näyttävän paksun piirakan, josta saat jäähdytettynä leikattua kauniita paloja.

Laita putsatut karviaismarjat ja vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää minihillosokeri ja anna kiehua viisi minuuttia. Jäähdytä.

Laita taikinan ainekset kulhoon ja sekoita taikina koneella tai käsin tasaiseksi. Ota puolet taikinasta sivuun ja painele toinen puolikas leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä rahkaseos vuokaan taikinan päälle. Lusikoi hilloke kauttaaltaan vuokaan ja vedä lusikalla tai veitsellä hillosta koukeroita täytteen sekaan. Murustele pinnalle loppu taikina.

Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 30–40 minuuttia.

Jäähdytä ja tarjoa!

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?