Karviaismurupiirakka

Nyt leivotaan herkullinen karviaismarjapiirakka hillosta. Karviaismurupiirakka vie kielen mennessään. Murotaikinapohjan täytteessä on maitorahkaa ja ranskankermaa.

12–15 annosta

1 tunti

Arviot (64 kpl)

Ainekset

Hilloke

5 dl punaisia karviaismarjoja

½ dl vettä

1 dl Dansukker Minihillosokeria

Taikina

250 g huoneenlämpöistä voita

5 dl vehnäjauhoja

2 dl Dansukker Taloussokeria

2 tl Dansukker Vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

Täyte

250 g maitorahkaa tai vaniljarahkaa

2 ½ dl ranskankermaa

2 kananmunaa

1 ½ dl Dansukker Taloussokeria

2 tl Dansukker Vaniljasokeria

 

Ohjeet

Voit valmistaa piirakan reunallisessa suorakaiteen mallisessa uunivuoassa, isossa pyöreässä piirakkavuoassa tai irtopohjaisessa kakkuvuoassa. Mieluiten kuitenkin sellaisessa, jossa on vähän enemmän reunoja, silloin saat näyttävän paksun piirakan, josta saat jäähdytettynä leikattua kauniita paloja.

Laita putsatut karviaismarjat ja vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää minihillosokeri ja anna kiehua viisi minuuttia. Jäähdytä.

Laita taikinan ainekset kulhoon ja sekoita taikina koneella tai käsin tasaiseksi. Ota puolet taikinasta sivuun ja painele toinen puolikas leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä rahkaseos vuokaan taikinan päälle. Lusikoi hilloke kauttaaltaan vuokaan ja vedä lusikalla tai veitsellä hillosta koukeroita täytteen sekaan. Murustele pinnalle loppu taikina.

Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 30–40 minuuttia.

Jäähdytä ja tarjoa!

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?