Karviaismurupiirakka - Dansukker

Karviaismurupiirakka

12–15 annosta 1 tunti
Nyt leivotaan herkullinen karviaismarjapiirakka hillosta. Karviaismurupiirakka vie kielen mennessään. Murotaikinapohjan täytteessä on maitorahkaa ja ranskankermaa.
Karviaismurupiirakka
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

    Hilloke

    • 5 dl punaisia karviaismarjoja
    • ½ dl vettä
    • 1 dl Dansukker Minihillosokeria

    Taikina

    • 250 g huoneenlämpöistä voita
    • 5 dl vehnäjauhoja
    • 2 dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 250 g maitorahkaa tai vaniljarahkaa
    • 2 ½ dl ranskankermaa
    • 2 kananmunaa
    • 1 ½ dl Dansukker Taloussokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Voit valmistaa piirakan reunallisessa suorakaiteen mallisessa uunivuoassa, isossa pyöreässä piirakkavuoassa tai irtopohjaisessa kakkuvuoassa. Mieluiten kuitenkin sellaisessa, jossa on vähän enemmän reunoja, silloin saat näyttävän paksun piirakan, josta saat jäähdytettynä leikattua kauniita paloja.

    Laita putsatut karviaismarjat ja vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää minihillosokeri ja anna kiehua viisi minuuttia. Jäähdytä.

    Laita taikinan ainekset kulhoon ja sekoita taikina koneella tai käsin tasaiseksi. Ota puolet taikinasta sivuun ja painele toinen puolikas leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.

    Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä rahkaseos vuokaan taikinan päälle. Lusikoi hilloke kauttaaltaan vuokaan ja vedä lusikalla tai veitsellä hillosta koukeroita täytteen sekaan. Murustele pinnalle loppu taikina.

    Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 30–40 minuuttia.

    Jäähdytä ja tarjoa!

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;