Karpalokorput

60 kpl 2 vrk
Leivo itselle tai lahjaksi hyvin säilyviä karpalokorppuja tummista sokereista.
Karpalokorput
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl anista rouhittuna
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl kuivattuja karpaloita
  • 2 dl mantelirouhetta
  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 luomuappelsiinin kuoriraaste ja mehu

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, mausteet, karpalot ja mantelirouhe.

2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää kananmunat rasva-sokerivaahtoon yksitellen koko ajan rivakasti vatkaten. Lisää kuiva-aineseos, appelsiinin kuoriraaste ja mehu hyvin sekoittaen joukkoon.

3. Peitä taikina kelmulla ja anna levätä viileässä yön yli.

4. Ripottele ohut kerros jauhoja työpöydälle. Kumoa taikina ja jaa se kuuteen yhtä suureen osaan. Pyörittele palat pötköiksi ja siirrä ne leivinpaperoidulle pellille, 3 pötköä per pelti. Taputtele pötköt noin 10 x 22 cm:n suorakaiteiksi.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Ota pelti uunista ja leikkaa lämpimät korppupötköt viipaleiksi. Toimi toisen pellin kanssa samoin. Alenna uunin lämpötila 125 asteeseen ja kuivata korppuja uunissa vielä 25–30 minuuttia. Anna korppujen kuivua avoimena seuraavaan päivään.

6. Pakkaa ja sido nauhalla.

Nauti karpalokorput täyteläisen kahvijuoman tai teen kanssa tai dippaa korppu espressoon.

Reseptin on laatinut

Dansukker