Karpalokakku

Valmista kakkupohja ja karpalohillo edellisenä päivänä. Jouluun sopiva täytekakku koristellaan lumikarpaloilla.

noin 12 annosta

PT1H

1 vrk

Arviot (20 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 munaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl öljyä
1 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Kanelisokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruis- tai spelttijauhoja
Karpalohillo
1 l karpaloita
2 dl Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Väliin ja pinnalle
karpalohilloa
2 dl maustettua omena-kanelirahkaa
Kiille
2 dl vettä tai hyvin laimeaa karpalomehua
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
Reunoille
2 dl kuohukermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Valmista kakkupohja ja karpalohillo edellisenä päivänä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon öljy, jogurtti tai piimä ja kuiva-aineseos. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä noin 45 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Kumoa kypsä kakku jäähtyneenä.

Kiehauta karpalot ja sokeri ja anna jäähtyä.

Halkaise kakku kolmeksi levyksi. Levitä kakkulevyjen väliin karpalohilloa ja omena-kanelirahkaa.

Levitä loppu karpalohillo kakun pinnalle. Kiehauta vesi. Lisää hyytelösokeri, kiehauta ja anna hetken jäähtyä. Lusikoi hyytelö kiilteeksi hillon päälle.

Vaahdota kerma ja levitä se kakun reunoille.

Lumikarpalot
Pyöräytä karpalot Dansukker Vaaleassa siirapissa. Siivilöi päälle Dansukker Tomusokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.