Karpaloinen uunijäätelö

Keksipohjainen karpalouunijäätelö voidaan tehdä annoskulhoihin tai isompaan uunivuokaan.

noin 6 annosta

15 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

200 g kaurakeksejä murustettuna
½–1 l vaniljajäätelöä (annoskulhoihin riittää pienempi määrä)
4–5 dl karpaloita

Marenki
4 munanvalkuaista
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Jaa murustetut kaurakeksit uuninkestäviin annoskulhoihin tai isompaan uunivuokaan. Leikkaa jäätelö paloiksi tai pyöritä siitä pallot keksinmurujen päälle. Ripottele sekaan tuoreet tai jäiset karpalot.

Vaahdota valkuaiset kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää koko ajan sekoittaen joukkoon sokerit.

Levitä marenki jäätelön päälle siten, että jäätelö on kokonaan marengin peitossa. Laita 225–250-asteiseen uuniin ja vahdi uuninluukulla, kunnes marenki saa hieman väriä.

Koristele muutamalla karpalolla ja tarjoa heti!
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.