Karpalohyytelö

45 minuuttia
Tee itse mehusta karpalohyytelöä tai puolukkahyytelöä suolaisten ruokien lisäkkeeksi.
Karpalohyytelö
Arvioi: (184kpl)

Ainekset

  • 400 g karpaloita tai puolukoita
  • 7 dl vettä
  • 1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Keitä marjoista ja vedestä vahvaa mehua 7 1/2 dl. Siivilöi. Sekoita mehu ja hillo-marmeladisokeri. Keitä 5–10 minuuttia. (Voit kokeilla hyytelöitymistä tiputtamalla ruokalusikallisen seosta kylmälle lautaselle ja jäähdyttämällä sen nopeasti jääkaapissa. Vedä lusikalla vako hyytelön keskelle – jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Muussa tapauksessa jatka keittämistä ja toista testi).

Jäähdytä vartti ja purkita. Pane jääkaappiin ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.

Reseptin on laatinut

Dansukker