Kardemummakakkuset ja rommipäärynät

Näyttävä ja herkullinen jälkiruoka jouluun tai uuteenvuoteen. Pienet maustekakkuset ja kaneliset rommipäärynät viimeistellään tuorejuustokuorrutuksella.

6 hengelle

PT1H

noin 2 tuntia

Arviot (8 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Kardemummakakkuset
2 kananmunaa
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl kanelia
2 maustemitallista suolaa
¾ dl rypsiöljyä
¾ dl maitoa

Rommipäärynät
6 pientä päärynää
2 dl vettä
1 dl tummaa rommia
½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 kanelitanko

Kuorrutus
½ dl Dansukker Tomusokeria
75 g tuorejuustoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
maitoa

Vuokien voiteluun
ruokaöljyä

Pinnalle
kanelia

Ohjeet

1. Kuori päärynät, jätä kannat paikoilleen. Lisää päärynät ja muut ainekset kattilaan. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes päärynät ovat pehmeitä, noin 30 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä liemessä.

2. Kuumenna uuni 175° C. Voitele öljyllä 6 kohokasvuokaa tai isoa muffinivuokaa.

3. Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola ja mausteet. Kääntele seos munavaahtoon. Lisää lopuksi öljy ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

5. Kaada taikinaa vuokiin ⅔ vuokien korkeudesta. Paista uunissa 25–30 minuuttia. Anna kakkusten jäähtyä hieman ennen irrotusta.

6. Koverra jäähtyneisiin kakkusiin päärynöiden levyiset reiät. Kostuta halutessasi kakkusia rommiliemellä. Aseta päärynät tukevasti reikiin.

7. Vatkaa kuorrutuksen ainekset paitsi maito. Vatkaa joukkoon hieman maitoa, jotta saat kuorrutuksesta sopivan juoksevan mutta kiinteän.

8. Lusikoi kuorrutus päärynöiden päälle ja ripottele pinnalle kanelia.

Vinkki!
Valmistele ainekset etukäteen ja viimeistele jälkiruoka juuri ennen tarjoilua.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?