Karamellisoitu siirappikakku - Dansukker

Karamellisoitu siirappikakku

1½ tuntia
Siirappinen, piparkakun makuinen kahvikakku saa ylleen houkuttelevan karamellikuorrutteen.
Karamellisoitu siirappikakku
Arvioi: (3kpl)

Ainekset

  • 5 kananmunaa
  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g voita
  • 1 dl kermaa

Karamellikuorrute

  • 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Koristeluun

  • rosmariinin oksia ja
  • punaisia nonparelleja

Voitele ja leivitä väh. 2 litran kahvikakkuvuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista keskiteholla ja lisää siirappi.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi.

Siivilöi jauhoseosta muutamassa erässä munavaahtoon, lisää välissä kerma. Lisää loppuvaiheessa voisula ja loput jauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ja kumoa tarjoiluvadille. Anna jäähtyä.

Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan. Kuumenna niin, että sokeri alkaa liueta. Keittele seosta noin 4–5 minuuttia koko ajan sekoitellen. (Seos tummuu hieman, mutta varo polttamasta sitä.) Karamelli on valmis, kun pieni määrä seosta pitää kylmällä lautasella muotonsa. Jäähdytä 5–10 minuuttia ja valuta kakun päälle. Koristele halutessasi.

Alkuperäinen resepti ja kuva: Pullahiiren leivontanurkka


;