Karamellisoitu siirappikakku

Siirappinen, piparkakun makuinen kahvikakku saa ylleen houkuttelevan karamellikuorrutteen.

PT1H

1½ tuntia

Arviot (7 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 kananmunaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
6 dl vehnäjauhoja
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl leivinjauhetta
150 g voita
1 dl kermaa
Karamellikuorrute
1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Koristeluun
rosmariinin oksia ja
punaisia nonparelleja

Ohjeet

Voitele ja leivitä väh. 2 litran kahvikakkuvuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista keskiteholla ja lisää siirappi.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi.

Siivilöi jauhoseosta muutamassa erässä munavaahtoon, lisää välissä kerma. Lisää loppuvaiheessa voisula ja loput jauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia ja kumoa tarjoiluvadille. Anna jäähtyä.

Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan. Kuumenna niin, että sokeri alkaa liueta. Keittele seosta noin 4–5 minuuttia koko ajan sekoitellen. (Seos tummuu hieman, mutta varo polttamasta sitä.) Karamelli on valmis, kun pieni määrä seosta pitää kylmällä lautasella muotonsa. Jäähdytä 5–10 minuuttia ja valuta kakun päälle. Koristele halutessasi.

Alkuperäinen resepti ja kuva: Pullahiiren leivontanurkka

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?