Karamellisoitu possu ja riisiä - Dansukker

Karamellisoitu possu

6 tuntia
Karamellisoitu, mausteinen possu on todellista herkkuruokaa, mutta kypsyminen vie useita tunteja. Voit valmistaa ruoan myös painekattilassa.
Karamellisoitu possu
Arvioi: (42kpl)

Ainekset

  • 800–900 g possun kassleria
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 l päärynämehua
  • 4 tähtianista
  • 2 rkl Dansukker Kanelisokeria

Kastike

  • 3 dl paistolientä
  • ½ dl soijakastiketta
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen mieto chilipaprika
  • mustapippuria myllystä

Koristeluun

  • chilipaprikaa
  • korianteria

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri.

Kuumenna öljy pannulla ja paista kassler kauttaaltaan käännellen. Lisää valkosipuli, inkivääri ja päärynämehu sekä tähtianikset ja kanelisokeri. Kiehauta. Laita liha ja liemi reunalliseen uunivuokaan ja peitä foliolla.

Kypsennä 125 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 5 tuntia. Mikäli käytät kypsennyksessä painekattilaa, noudata reseptin alkuosuutta ja valmista painekattilassa. Kypsennä paineessa noin 60 minuuttia.

Ota liha pois liemestä ja ota sivuun 3 dl lientä. Lisää joukkoon soijakastike, fariinisokeri, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettua chilipaprikaa. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kasaan.

Leikkaa kasslerpaisti kuutioiksi ja kaada kastike joukkoon. Kuumenna halutessasi. Koristele annos tuoreella chilipaprikalla ja korianterilla.

Tarjoa seuraksi riisiä ja paistettuja wokkivihanneksia. 
 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;