Käpykakku (maidoton, gluteeniton)

Maidoton ja gluteeniton joulukakku tehdään perinteisesti kävyn muotoon.

10-12 annosta

PT1H

5 tuntia

Arviot (57 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Kuorrutus
3 1/2 dl Dansukker Tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
150 g mantelijauhetta
2 kpl kananmunan valkuaista, pieniä
Pohja
5 kananmunaa
2 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 1/4 dl perunajauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
1/2-3/4 dl omenamehua
(2 rkl rommia)
Täyte
3 dl kiinteää omena- tai vadelmahilloa
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja sekoita. Lisää tarvittaessa tomusokeria ja mantelijauhetta, että saat kuorrutuksesta kaulittavan. Kääri kuorrutus kelmuun ja pane se 2-3 tunniksi jääkaappiin.

Kuumenna uuni 225°. Öljyä leivinpaperi ja pane se uunipellille. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja sekoita kevyesti. Kaada taikina pellille. Paista noin 7 minuuttia.

Leikkaa jäähtyneen kakkulevyn neljänneksestä suurin käpyaihio. Kostuta ja levitä hillo päälle. Leikkaa seuraava kävynmuotoinen kakkulevy pienemmäksi ja aseta se hillon päälle. Jatka kostuttaen ja täyttäen sekä kakkusuikaleilla muotoillen, kunnes kakku on kävyn muotoinen.

Tomusokeroi kuorrutus, kauli se levyksi kelmun päällä ja kumoa kakun päälle. Siisti reunat. Pane kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Siivilöi tomusokeri pinnalle ja leikkaa kävyn suomut saksilla.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.