Käpykakku (maidoton, gluteeniton)

10-12 annosta 5 tuntia
Maidoton ja gluteeniton joulukakku tehdään perinteisesti kävyn muotoon.
Käpykakku (maidoton, gluteeniton)
Arvioi: (41kpl)

Ainekset

    Kuorrutus

    • 3 1/2 dl Dansukker Kaakaotomusokeria
    • 150 g mantelijauhetta
    • 2 kpl kananmunan valkuaista, pieniä

    Pohja

    • 5 kananmunaa
    • 2 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 2 1/4 dl perunajauhoja
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 tl leivinjauhetta

    Kostutus

    • 1/2-3/4 dl omenamehua
    • (2 rkl rommia)

    Täyte

    • 3 dl kiinteää omena- tai vadelmahilloa

    Pinnalle

    • Dansukker Tomusokeria

    Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja sekoita. Lisää tarvittaessa kaakaotomusokeria ja mantelijauhetta, että saat kuorrutuksesta kaulittavan. Kääri kuorrutus kelmuun ja pane se 2-3 tunniksi jääkaappiin.

    Kuumenna uuni 225°. Öljyä leivinpaperi ja pane se uunipellille. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja sekoita kevyesti. Kaada taikina pellille. Paista noin 7 minuuttia.

    Leikkaa jäähtyneen kakkulevyn neljänneksestä suurin käpyaihio. Kostuta ja levitä hillo päälle. Leikkaa seuraava kävynmuotoinen kakkulevy pienemmäksi ja aseta se hillon päälle. Jatka kostuttaen ja täyttäen sekä kakkusuikaleilla muotoillen, kunnes kakku on kävyn muotoinen.

    Tomusokeroi kuorrutus, kauli se levyksi kelmun päällä ja kumoa kakun päälle. Siisti reunat. Pane kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Siivilöi tomusokeri pinnalle ja leikkaa kävyn suomut saksilla.

     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker