Ainekset
4 kananmunaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
nokare voita
korppujauhoja tai mantelijauhetta
Kostutus
1 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Väliin
200–300 g lakkahilloa tai muuta hilloa
1 dl kuohukermaa
200 g appelsiinirahkaa tai muuta maustettua rahkaa
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
300–400 g ruskeaa marsipaania, mantelimassaa tai sokerimassaa
ruskeaa tai valkoista elintarvikeväriä TAI sokeroimatonta kaakaojauhetta
50 g lakkahilloa tai muuta tasaista hilloa
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
Ohjeet
Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Paista kakkua 150–175 asteessa uunin keskiritilätasolla 30–45 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Leikkaa kakku kävyn malliseksi ja säästä reunapalat.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon rahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Murusta ylimääräiset kakkupalat kermavaahto-rahkaseoksen joukkoon ja sekoita.
Kostuta kakku vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja sivele väleihin hilloa.
Levitä täyte kakun väleihin hillokerroksen päälle.
Laita viimeiseen väliin keskelle enemmän täytettä ja nosta päälle kakun kansiosa.
Laita päälle kelmu ja muotoile käsin painaen kakusta kävyn mallista, keskeltä kohoavaa kakkua.
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli.
Käytä marsipaania tai värjää mantelimassa tai sokerimassa ruskealla tai valkoisella elintarvikevärillä tai sokeroimattomalla kaakaojauheella ruskeaksi tai valkoiseksi.
Kaulitse ohueksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen.
Levitä pinnalle kerros lakkahilloa.
Nosta marsipaani-, mantelimassa- tai sokerimassalevy kakun päälle ja painele reunoilta tiiviiksi.
Leikkaa saksilla kävyn suomuja ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.
Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.