Ainekset
4 kananmunaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
nokare voita
korppujauhoja tai mantelijauhetta
Kostutus
1 dl maitoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Väliin
200–300 g lakkahilloa tai muuta hilloa
1 dl kuohukermaa
200 g appelsiinirahkaa tai muuta maustettua rahkaa
3/4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
300–400 g ruskeaa marsipaania, mantelimassaa tai sokerimassaa
ruskeaa tai valkoista elintarvikeväriä TAI sokeroimatonta kaakaojauhetta
50 g lakkahilloa tai muuta tasaista hilloa
Koristeluun
Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
Ohjeet
Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Paista kakkua 150–175 asteessa uunin keskiritilätasolla 30–45 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Leikkaa kakku kävyn malliseksi ja säästä reunapalat.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon rahka. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Murusta ylimääräiset kakkupalat kermavaahto-rahkaseoksen joukkoon ja sekoita.
Kostuta kakku vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja sivele väleihin hilloa.
Levitä täyte kakun väleihin hillokerroksen päälle.
Laita viimeiseen väliin keskelle enemmän täytettä ja nosta päälle kakun kansiosa.
Laita päälle kelmu ja muotoile käsin painaen kakusta kävyn mallista, keskeltä kohoavaa kakkua.
Anna kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli.
Käytä marsipaania tai värjää mantelimassa tai sokerimassa ruskealla tai valkoisella elintarvikevärillä tai sokeroimattomalla kaakaojauheella ruskeaksi tai valkoiseksi.
Kaulitse ohueksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen.
Levitä pinnalle kerros lakkahilloa.
Nosta marsipaani-, mantelimassa- tai sokerimassalevy kakun päälle ja painele reunoilta tiiviiksi.
Leikkaa saksilla kävyn suomuja ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.
Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.