Kantarellitäytteiset sämpylät

Herkulliset kantarellitäytteiset sämpylät ovat kuin lämpimiä voileipiä.

12 kpl

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

½ l vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl Dansukker Leipäsiirappia
n. 13 dl vehnäjauhoja

Täyte
¾ dl öljyä
3 rkl Dansukker Fariinisokeria
2–3 sipulia silputtuna
1 ½ l kantarelleja
3 hienonnettua valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
½ tl timjamia
n. 2 dl juustoraastetta 

Ohjeet

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, leipäsiirappi ja vehnäjauhot alustaen. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa kahteen osaan. Pyöritä tasapaksuksi tangoksi ja leikkaa molemmat tangot kuuteen osaan. Pyöritä pitkulaisiksi sämpylöiksi ja kohota hetki.

Paista 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 10–15 minuuttia.

Valmista täyte. Kuumenna öljy paistokasarissa tai isolla pannulla. Lisää fariinisokeri, silputtu sipuli ja kantarellit. Isokokoiset kantarellit voit leikata hieman pienemmiksi. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja lisää sitten joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, suola, mustapippuri, timjami ja juustoraaste.

Leikkaa leipien päälle viillot lähes pohjaan asti ja laita viiltoihin kantarellitäytettä. Laita leivät pieneksi hetkeksi uuniin, jotta pinnasta tulee rapea.

Vinkki!
Korvaa osa vehnäjauhoista muilla jauhoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.