Kantarellikeitto - sienikeitot - Dansukker

Kantarellikeitto

4 annosta 15 minuuttia
Sieniretken jälkeen on mukava tehdä maistuvaa, juustoista kantarellikeittoa.
Kantarellikeitto
Arvioi: (101kpl)

Ainekset

  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 tl Dansukker Ruokokidesokeria
  • ½ l kantarelleja paloiteltuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 100 g sulatejuustoa
  • (suolaa)

Koristeluun

  • timjamia tai persiljaa

Kuumenna voi kattilassa. Kuullota sipulisilppua hetki. Lisää ruokokidesokeri ja paloitellut kantarellit joukkoon ja kääntele muutaman minuutin ajan, kunnes sienet pehmenevät. Ripottele sekaan vehnäjauhot käännellen. Lisää vesi, liemikuutio, kerma ja sulatejuusto. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia. Tarkista maku. Lisää joukkoon tarvittaessa hieman suolaa.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;