Kanelirinkilät tai solmupullat

Leikkaa taikinasta nauhoja, kierrä ne kevyelle kierteelle ja muodostele rinkilöiksi tai solmuiksi.

1½ tuntia

Arviot (20 kpl)

Ainekset

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl hienonnettua kardemummaa
noin 7-8 dl vehnäjauhoja (noin 1/2 kg)
100 g margariinia
Täyte
pehmeää margariinia

Dansukker Kanelisokeria tai
kookoshiutaleita ja Dansukker Taloussokeria
Voiteluun
munaa
Koristeeksi
Dansukker Rapeaa raesokeria
(säilöttyjä kirsikoita)

Ohjeet

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita kunnes se on liuennut. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon jauhoja sen verran, että saat paksun, vellimäisen seoksen. Vatkaa voimakkaasti, että taikina saa ilmaa, sillä se edistää sitkoverkoston muodostumista. Lisää loput jauhot ja viimeisenä pehmeä margariini. Alusta hyvin kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä astia muovikelmulla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Kohoaminen nopeutuu kun panet kulhon lämpimään veteen.

Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla leivinalustalla, niin saat ilmakuplat pois ja taikina kiinteytyy. Kaaviloi taikina 30 x 60 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle pehmeää margariinia ja ripottele sille kanelisokeria tai kookoshiutaleita ja sokeria. Taita levy kolmeen osaan. Leikkaa taikinapyörällä tai terävällä veitsellä taikinasta noin 1 ½ cm:n levyisiä nauhoja. Kierrä nauha kevyelle kierteelle ja muodostele rinkilöiksi tai solmuiksi.

Anna leivonnaisten kohota. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Solmupullien keskelle voi painaa puolikkaan säilöttyä kirsikkaa. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.