Kanelichurrot

noin 12 kpl 20 minuuttia
Espanjassa churrotankoja syödään aamiaiseksi paksun suklaakaakaon kanssa.
Kanelichurrot
Arvioi: (13kpl)

Ainekset

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl Dansukker Taloussokeria
  • 1 rkl Dansukker Kanelisokeria
  • 2 ½ dl vettä
  • ½ dl öljyä
  • 1 kananmuna

Paistamiseen

  • 1 l auringonkukka- tai rypsiöljyä

Pinnalle

  • 4 dl Dansukker Kanelisokeria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuumenna vesi ja öljy kiehuvaksi. Yhdistä ainekset ja sekoita taikina. Ota kattila liedeltä ja vatkaa seosta voimakkaasti, kunnes taikina sakenee. Anna jäähtyä pari minuuttia.

2. Lisää kevyesti vatkattu muna taikinaan. Vatkaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla sileäksi.

3. Pursota leivinpaperille renkaiksi tai tangoiksi.

4. Kuumenna öljy. Nosta muutama churro kerrallaan kuumaan öljyyn, uppopaista pari minuuttia ja nostele talouspaperilla vuoratulle pellille. Kierittele churrot kanelisokerissa ja tarjoa suklaakaakaon kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker