Kaneli-suklaapullat - Dansukker

Kaneli-suklaapullat

10–12 kpl 1½ tuntia
Nyt leivotaan mehevät kaneli-suklaapullat! Käytä reilun kokoisia paperivuokia ja koristele herkkupullat tomusokeri-vesikuorrutuksella.
Kaneli-suklaapullat
Arvioi: (19kpl)

Ainekset

  • 2½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl hienonnettua kardemummaa
  • 6–7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g margariinia tai voita

Täyte

  • ½ dl Dansukker Kanelisokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Voiteluun

  • kananmunaa

Pinnalle

  • 1–2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1–2 rkl vettä
  • Dansukker Rapeaa Raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.

Sekoita täytteen kuivat aineet keskenään haarukalla. Lisää joukkoon siirappi ja sekoita tasaiseksi.

Kauli taikina noin 35 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä levylle täyte ja kääri rullaksi. Leikkaa rulla noin 3 cm:n levyisiksi paloiksi. Pane leivonnaiset paperisiin muffinivuokiin tai muffinipellille. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettyinä.

Voitele pullat munalla. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita tomusokerin joukkoon vähän kerrallaan vettä, kunnes saat sopivan sakean tahnan. Pursota tai levitä tomusokerikuorrutusta jäähtyneiden pullien päälle. Ripottele pinnalle välittömästi raesokeria.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;