Kaneli-suklaapullat

Nyt leivotaan mehevät kaneli-suklaapullat! Käytä reilun kokoisia paperivuokia ja koristele herkkupullat tomusokeri-vesikuorrutuksella.

10–12 kpl

PT1H

1½ tuntia

Arviot (20 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
½ tl suolaa
1 tl hienonnettua kardemummaa
6–7 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita
Täyte
½ dl Dansukker Kanelisokeria
2 rkl kaakaojauhetta
¾ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl Dansukker Vaaleaa siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
Voiteluun
kananmunaa
Pinnalle
1–2 dl Dansukker Tomusokeria
1–2 rkl vettä
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.

Sekoita täytteen kuivat aineet keskenään haarukalla. Lisää joukkoon siirappi ja sekoita tasaiseksi.

Kauli taikina noin 35 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä levylle täyte ja kääri rullaksi. Leikkaa rulla noin 3 cm:n levyisiksi paloiksi. Pane leivonnaiset paperisiin muffinivuokiin tai muffinipellille. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettyinä.

Voitele pullat munalla. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita tomusokerin joukkoon vähän kerrallaan vettä, kunnes saat sopivan sakean tahnan. Pursota tai levitä tomusokerikuorrutusta jäähtyneiden pullien päälle. Ripottele pinnalle välittömästi raesokeria.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.