Kandeeratut appelsiininkuoret

Tee itse kandeeratut appelsiininkuoret kakkujen leivontaan, erilaiseen koristeluun ja naposteluun. Voit hyödyntää myös muiden sitrushedelmien kuoret.

purkillinen

50 minuuttia

Arviot (3 kpl)

Ainekset

2–3 luomuappelsiinia tai muita sitrushedelmiä

Sokeriliemi

1 dl Dansukker Taloussokeria

1 1/2 dl vettä

1/2 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Sokerointiin

Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Pese hedelmät huolellisesti lämpimällä vedellä. Kuori ne ohuelti esim. perunankuorimaveitsellä varoen valkoista osaa, joka maistuu kitkerälle. Leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi.

Pane kuorisuikaleet kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kiehauta ja anna kiehua 5 minuuttia. Siivilöi kuoret, vaihda vesi ja keitä uudelleen 5 minuuttia.

Kiehauta sokeri, vesi ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kuorisuikaleet ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes liemi sakenee.

Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Siivilöi kuoret ja kierittele sokerissa. Säilytä rasiassa huoneenlämmössä.

Vinkki!
Käytä sokeriliemi juomien makeuttamiseen tai jäätelön ja muiden jälkiruokien kastikkeena.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?