Kandeeratut appelsiininkuoret

Tee itse kandeeratut appelsiininkuoret kakkujen leivontaan, erilaiseen koristeluun ja naposteluun. Voit hyödyntää myös muiden sitrushedelmien kuoret.

purkillinen

50 minuuttia

Arviot (10 kpl)

Ainekset

2–3 luomuappelsiinia tai muita sitrushedelmiä

Sokeriliemi

1 dl Dansukker Taloussokeria

1 1/2 dl vettä

1/2 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Sokerointiin

Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Pese hedelmät huolellisesti lämpimällä vedellä. Kuori ne ohuelti esim. perunankuorimaveitsellä varoen valkoista osaa, joka maistuu kitkerälle. Leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi.

Pane kuorisuikaleet kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kiehauta ja anna kiehua 5 minuuttia. Siivilöi kuoret, vaihda vesi ja keitä uudelleen 5 minuuttia.

Kiehauta sokeri, vesi ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kuorisuikaleet ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes liemi sakenee.

Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Siivilöi kuoret ja kierittele sokerissa. Säilytä rasiassa huoneenlämmössä.

Vinkki!
Käytä sokeriliemi juomien makeuttamiseen tai jäätelön ja muiden jälkiruokien kastikkeena.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.