Kandeeratut appelsiininkuoret - Dansukker

Kandeeratut appelsiininkuoret

purkillinen 50 minuuttia
Tee itse kandeeratut appelsiininkuoret kakkujen leivontaan, erilaiseen koristeluun ja naposteluun. Voit hyödyntää myös muiden sitrushedelmien kuoret.
Kandeeratut appelsiininkuoret
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2–3 luomuappelsiinia tai muita sitrushedelmiä

Sokeriliemi

  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia

Sokerointiin

  • Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Pese hedelmät huolellisesti lämpimällä vedellä. Kuori ne ohuelti esim. perunankuorimaveitsellä varoen valkoista osaa, joka maistuu kitkerälle. Leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi.

Pane kuorisuikaleet kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kiehauta ja anna kiehua 5 minuuttia. Siivilöi kuoret, vaihda vesi ja keitä uudelleen 5 minuuttia.

Kiehauta sokeri, vesi ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kuorisuikaleet ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes liemi sakenee.

Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Siivilöi kuoret ja kierittele sokerissa. Säilytä rasiassa huoneenlämmössä.

Vinkki!
Käytä sokeriliemi juomien makeuttamiseen tai jäätelön ja muiden jälkiruokien kastikkeena.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;