Ainekset
5 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 dl kuohukermaa
150 g voita
1/2 dl kaakaojauhetta
sormisuolaa
Ohjeet
Huom! Tämä resepti vaatii fudgen sekoitusvaiheessa (kesto 10–15 minuuttia) toisen (vahvan) käsiparin, kun massa jaetaan kahteen osaan ja kumpaakin sekoitetaan samanaikaisesti. Voit yrittää hyödyntää yleiskonetta toisen puolikkaan kanssa, mutta massan muuttuessa kovemmaksi yleiskone ei jaksa pyörittää sitä.
Digitaalinen paistomittari on välttämätön kapistus fudgen – kuten myös monien muiden makeisten – valmistuksessa.
Vuoraa neliskanttinen vuoka (20 x 20 cm) leivinpaperilla.
Mittaa ruokokidesokeri, sokeri, glukoosisiirappi, kerma ja voi laakeaan kattilaan (vetoisuus 3 l).
Kiehuta koko ajan sekoittaen, kunnes lämpötila saavuttaa 118 astetta. Anna kiehua koko ajan reippaasti. Käytä sekoittamisessa puulastaa, jolla on helppo sekoittaa kattilan pohjaa myöten. Seos valmistuu nopeasti, jopa alle 10 minuutissa, joten ole tarkkana lämpötilan kanssa. Pidä mittari koko ajan kattilassa (älä anna anturin kärjen koskettaa pohjaa).
Liian pitkä keittoaika johtaa murenevaan fudgeen. Liian lyhyt keittoaika puolestaan johtaa siihen, ettei fudge ala jähmettyä kuvaillulla tavalla (tällöin voit jatkaa sen keittämistä uudelleen!).
Erota puolet fudgemassasta (noin 4 dl) toiseen astiaan. Valitse kattilan muotoa mukaileva laakea astia, jotta fudge jäähtyy samanaikaisesti toisen puolikkaan kanssa. Sekoita toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe.
Anna fudgen jäähtyä 10 minuuttia. Tänä aikana sitä ei tarvitse sekoitella.
Aloita kummankin puolikkaan työstäminen toffeesta fudgeksi – valitse siis työpariksi vahva kaveri! Massaa sekoitetaan 10–15 minuutin ajan. Aluksi seos on toffeemaisen kiiltävää, mutta rakenne samenee ja vaalenee pikku hiljaa. Fudge on valmista, kun se on lähes hiekkamaista ja seoksen saa vaivoin tasoiteltua vuokaan. Viivyttele tämän vaiheen kanssa viimeiseen hetkeen saakka.
Annostele kumpaakin fudgemassaa vuokaan vuorotellen niin, että yhteen kohtaan tulee vähintään yksi kerros kumpaakin väriä. Tasoita pinta esimerkiksi silikonisella nuolijalla painellen ja lopuksi siloittaen.
Ripottele päälle sormisuolaa.
Anna jähmettyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Leikkaa paloiksi. Jos palat tuntuvat sormissa pehmeiltä, anna pinnan kuivahtaa ennen pakkaamista.
Fudge säilyy huoneenlämmössä pari viikkoa.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku
Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut
Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään
Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!
Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.