Kaksivärinen fudge

Kotitekoinen fudge – paras fudge! Onnistut, kun noudatat valmistusohjetta tarkasti ja hankit hyvän lämpömittarin. Kaakaojauheella värjätty kaksivärinen fudge valmistuu nelikätisesti – tarvitset siis loppuvaiheeseen kaverin mukaan. Fudge on myös mahtava lahjaidea.

40 kpl

PT1H

1 vrk tai yli

Arviot (7 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 dl kuohukermaa
150 g voita
1/2 dl kaakaojauhetta
sormisuolaa

Ohjeet

Huom! Tämä resepti vaatii fudgen sekoitusvaiheessa (kesto 10–15 minuuttia) toisen (vahvan) käsiparin, kun massa jaetaan kahteen osaan ja kumpaakin sekoitetaan samanaikaisesti. Voit yrittää hyödyntää yleiskonetta toisen puolikkaan kanssa, mutta massan muuttuessa kovemmaksi yleiskone ei jaksa pyörittää sitä.

Digitaalinen paistomittari on välttämätön kapistus fudgen – kuten myös monien muiden makeisten – valmistuksessa.

Vuoraa neliskanttinen vuoka (20 x 20 cm) leivinpaperilla.

Mittaa ruokokidesokeri, sokeri, glukoosisiirappi, kerma ja voi laakeaan kattilaan (vetoisuus 3 l).

Kiehuta koko ajan sekoittaen, kunnes lämpötila saavuttaa 118 astetta. Anna kiehua koko ajan reippaasti. Käytä sekoittamisessa puulastaa, jolla on helppo sekoittaa kattilan pohjaa myöten. Seos valmistuu nopeasti, jopa alle 10 minuutissa, joten ole tarkkana lämpötilan kanssa. Pidä mittari koko ajan kattilassa (älä anna anturin kärjen koskettaa pohjaa).

Liian pitkä keittoaika johtaa murenevaan fudgeen. Liian lyhyt keittoaika puolestaan johtaa siihen, ettei fudge ala jähmettyä kuvaillulla tavalla (tällöin voit jatkaa sen keittämistä uudelleen!).

Erota puolet fudgemassasta (noin 4 dl) toiseen astiaan. Valitse kattilan muotoa mukaileva laakea astia, jotta fudge jäähtyy samanaikaisesti toisen puolikkaan kanssa. Sekoita toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe.

Anna fudgen jäähtyä 10 minuuttia. Tänä aikana sitä ei tarvitse sekoitella.

Aloita kummankin puolikkaan työstäminen toffeesta fudgeksi – valitse siis työpariksi vahva kaveri! Massaa sekoitetaan 10–15 minuutin ajan. Aluksi seos on toffeemaisen kiiltävää, mutta rakenne samenee ja vaalenee pikku hiljaa. Fudge on valmista, kun se on lähes hiekkamaista ja seoksen saa vaivoin tasoiteltua vuokaan. Viivyttele tämän vaiheen kanssa viimeiseen hetkeen saakka.

Annostele kumpaakin fudgemassaa vuokaan vuorotellen niin, että yhteen kohtaan tulee vähintään yksi kerros kumpaakin väriä. Tasoita pinta esimerkiksi silikonisella nuolijalla painellen ja lopuksi siloittaen.

Ripottele päälle sormisuolaa.

Anna jähmettyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Leikkaa paloiksi. Jos palat tuntuvat sormissa pehmeiltä, anna pinnan kuivahtaa ennen pakkaamista.

Fudge säilyy huoneenlämmössä pari viikkoa.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.