Kahvikakku savariinin tapaan

Omenamehulla kostutettu kahvikakku tarjoillaan vadelma-kermavaahdolla höystettynä.

8–10 annosta

PT1H

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 munaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl hienonnettua kardemummaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan
voita tai margariinia
korppujauhoja
Kostutus
3 dl omenamehua
(2 rkl lakka- tai sitruslikööriä)
Täyte
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1/2–1 dl vadelmasurvosta
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun
vadelmia

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lusikoi taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan (n. 1½ l).

Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Kumoa vuoastaan ja anna jäähtyä hetki.

Laita kakku takaisin paistovuokaan ja valuta päälle kostutusliemi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vadelmasurvoksella, sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku.

Kumoa kakku ja laita täyte kakun keskelle. Koristele vadelmilla tai muilla marjoilla.

Vinkki!
Maidottoman kakun saat, kun voitelet vuoan maidottomalla rasvalla ja käytät täytteeseen kuohukerman sijaan esim. vaahdotettua kaurapohjaista vispikermaa. 

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.