Kahvikakku savariinin tapaan

Omenamehulla kostutettu kahvikakku tarjoillaan vadelma-kermavaahdolla höystettynä.

8–10 annosta

PT1H

2 tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 munaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl hienonnettua kardemummaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan
voita tai margariinia
korppujauhoja
Kostutus
3 dl omenamehua
(2 rkl lakka- tai sitruslikööriä)
Täyte
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1/2–1 dl vadelmasurvosta
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeluun
vadelmia

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lusikoi taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan (n. 1½ l).

Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta. Kumoa vuoastaan ja anna jäähtyä hetki.

Laita kakku takaisin paistovuokaan ja valuta päälle kostutusliemi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vadelmasurvoksella, sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku.

Kumoa kakku ja laita täyte kakun keskelle. Koristele vadelmilla tai muilla marjoilla.

Vinkki!
Maidottoman kakun saat, kun voitelet vuoan maidottomalla rasvalla ja käytät täytteeseen kuohukerman sijaan esim. vaahdotettua kaurapohjaista vispikermaa. 

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?