Kääretorttukakku (gluteeniton)

Tee helposti ja nopeasti gluteeniton täytekakku kahdesta kääretorttulevystä.

10–12 annosta

PT55M

1 tunti

Arviot (15 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

8 munaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

Mansikkahillo
500 g pakastemansikoita
1/2 pkt (n. 165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Väliin
2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeeksi
muutama mansikka

Ohjeet

Aloita mansikkahillosta. Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna ja keitä kaksi minuuttia sekoittaen. Kuori vaahto. Laita hillo hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Voit keittää hillon myös hyvissä ajoin valmiiksi ja purkittaa lasipurkkiin.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja levitä kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunissa noin 7 minuuttia. Mikäli käytät kiertoilmauunia, pudota lämpötila noin 200 asteeseen.

Kumoa torttulevyt sokeroidulle leivinpaperille. Levitä pinnalle mansikkahilloa ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa kääretortut noin senttimetrin levyisiksi viipaleiksi.Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Asettele kääretorttuviipaleet vuokaan leikkauspinta ylöspäin.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon muut ainekset. Levitä vaahto runsaaksi kääretorttuviipaleiden päälle. Lado pinnalle toinen kerros kääretorttuviipaleita. Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Vinkki!
Käytä kiertoilmauunia, niin voit paistaa kaksi kääretorttulevyä samaan aikaan.

Kakkupohja itsessään on maidoton, mutta täytteen ainekset on korvattava maidottomilla tuotteilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?