Kääretorttukakku (gluteeniton)

Tee helposti ja nopeasti gluteeniton täytekakku kahdesta kääretorttulevystä.

10–12 annosta

1 tunti

Arviot (15 kpl)

Ainekset

8 munaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

Mansikkahillo
500 g pakastemansikoita
1/2 pkt (n. 165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Väliin
2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeeksi
muutama mansikka

Ohjeet

Aloita mansikkahillosta. Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna ja keitä kaksi minuuttia sekoittaen. Kuori vaahto. Laita hillo hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Voit keittää hillon myös hyvissä ajoin valmiiksi ja purkittaa lasipurkkiin.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja levitä kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunissa noin 7 minuuttia. Mikäli käytät kiertoilmauunia, pudota lämpötila noin 200 asteeseen.

Kumoa torttulevyt sokeroidulle leivinpaperille. Levitä pinnalle mansikkahilloa ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa kääretortut noin senttimetrin levyisiksi viipaleiksi.Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Asettele kääretorttuviipaleet vuokaan leikkauspinta ylöspäin.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon muut ainekset. Levitä vaahto runsaaksi kääretorttuviipaleiden päälle. Lado pinnalle toinen kerros kääretorttuviipaleita. Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Vinkki!
Käytä kiertoilmauunia, niin voit paistaa kaksi kääretorttulevyä samaan aikaan.

Kakkupohja itsessään on maidoton, mutta täytteen ainekset on korvattava maidottomilla tuotteilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!