Ainekset
8 munaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
Mansikkahillo
500 g pakastemansikoita
1/2 pkt (n. 165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Väliin
2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeeksi
muutama mansikka
Ohjeet
Aloita mansikkahillosta. Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna ja keitä kaksi minuuttia sekoittaen. Kuori vaahto. Laita hillo hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Voit keittää hillon myös hyvissä ajoin valmiiksi ja purkittaa lasipurkkiin.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja levitä kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunissa noin 7 minuuttia. Mikäli käytät kiertoilmauunia, pudota lämpötila noin 200 asteeseen.
Kumoa torttulevyt sokeroidulle leivinpaperille. Levitä pinnalle mansikkahilloa ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa kääretortut noin senttimetrin levyisiksi viipaleiksi.Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Asettele kääretorttuviipaleet vuokaan leikkauspinta ylöspäin.
Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon muut ainekset. Levitä vaahto runsaaksi kääretorttuviipaleiden päälle. Lado pinnalle toinen kerros kääretorttuviipaleita. Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla.
Vinkki!
Käytä kiertoilmauunia, niin voit paistaa kaksi kääretorttulevyä samaan aikaan.
Kakkupohja itsessään on maidoton, mutta täytteen ainekset on korvattava maidottomilla tuotteilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?