Kääretorttukakku (gluteeniton)

Tee helposti ja nopeasti gluteeniton täytekakku kahdesta kääretorttulevystä.

10–12 annosta

1 tunti

Arviot (13 kpl)

Ainekset

8 munaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta

Mansikkahillo
500 g pakastemansikoita
1/2 pkt (n. 165 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Väliin
2 dl vispikermaa
100 g vaniljarahkaa
3 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeeksi
muutama mansikka

Ohjeet

Aloita mansikkahillosta. Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna ja keitä kaksi minuuttia sekoittaen. Kuori vaahto. Laita hillo hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Voit keittää hillon myös hyvissä ajoin valmiiksi ja purkittaa lasipurkkiin.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja levitä kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa uunissa noin 7 minuuttia. Mikäli käytät kiertoilmauunia, pudota lämpötila noin 200 asteeseen.

Kumoa torttulevyt sokeroidulle leivinpaperille. Levitä pinnalle mansikkahilloa ja kääri tiukalle rullalle. Leikkaa kääretortut noin senttimetrin levyisiksi viipaleiksi.Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Asettele kääretorttuviipaleet vuokaan leikkauspinta ylöspäin.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon muut ainekset. Levitä vaahto runsaaksi kääretorttuviipaleiden päälle. Lado pinnalle toinen kerros kääretorttuviipaleita. Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Vinkki!
Käytä kiertoilmauunia, niin voit paistaa kaksi kääretorttulevyä samaan aikaan.

Kakkupohja itsessään on maidoton, mutta täytteen ainekset on korvattava maidottomilla tuotteilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.