Juustokakkupalat

Voit tarjota herkulliset juustokakkupalat niin kakkuna, piirakkana kuin leivoksina arkena tai juhlapöydässä. Pehmeän kermainen täyte ja suklainen pohja muodostavat suklaacookietaikinasta tehdyn kuorrutteen kanssa täydellisen makukolmikon.

15 kappaletta

PT1H

12 h

Arviot (10 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Chocolate Chip Cookie -kuorrute
125 g voita
1 3/4 dl Dansukker Luomufariinisokeria
1 1/4 dl Dansukker Luomusokeria
1/4 tl suolaa
2 3/4 dl vehnäjauhoja
3 1/2 rkl maitoa
75 g tummia suklaahippuja

Pohja
300 g tummia täytekeksejä
75 g voita

Juustokakkutäyte
2 dl Dansukker Luomusokeria
1/2 dl perunajauhoja
2 dl kuohukermaa
500 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljatahnaa
4 munaa
(60 g tummia suklaahippuja)

Ohjeet

Aloita kuorrutteen keksitaikinasta. Mittaa voi, fariinisokeri, sokeri ja suola kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Lisää jauhot, maito ja suklaahiput.

Levitä taikina sormilla painellen leivinpaperin päälle vuoan kokoiseksi levyksi. Nosta pakastimeen jäätymään muiden valmisteluiden ajaksi. Voit tehdä taikinan valmiiksi pakastimeen jo hyvissä ajoin ennen leipomista, mutta varaa jäätymiseen vähintään 45 minuuttia. Jäätymistä nopeuttaa, kun käytät alla metallista alustaa (esimerkiksi uunipeltiä).

Vuoraa neliskanttinen uunivuoka (18 x 30 cm) tai 26-senttinen pyöreä vuoka leivinpaperilla.

Murskaa suklaatäytekeksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

Yhdistä sokeri ja perunajauhot kulhossa. Sekoita joukkoon kerma, tuorejuusto ja vaniljatahna vatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi munat.

Kaada täyte vuokaan. Täytteeseen voi ripotella tässä vaiheessa suklaahippuja, mutta ne painuvat paiston aikana keksipohjaa vasten antaen enemmän suklaista makua kuin visuaalista efektiä.

Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Ota jäinen keksilevy pakastimesta ja nosta se täytteen päälle. Pinnalle voi ripotella lisää suklaahippuja. Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Keksikuorrute saattaa näyttää tässä vaiheessa hieman rasvaiselta, mutta rakenne tasoittuu jäähtymisen aikana.

Anna jäähtyä ja pidä jääkaapissa yön yli. Nosta leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa annospaloiksi. Koristele suklaahipuilla.

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?