Ainekset
Chocolate Chip Cookie -kuorrute
125 g voita
1 3/4 dl Dansukker Luomufariinisokeria
1 1/4 dl Dansukker Luomusokeria
1/4 tl suolaa
2 3/4 dl vehnäjauhoja
3 1/2 rkl maitoa
75 g tummia suklaahippuja
Pohja
300 g tummia täytekeksejä
75 g voita
Juustokakkutäyte
2 dl Dansukker Luomusokeria
1/2 dl perunajauhoja
2 dl kuohukermaa
500 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljatahnaa
4 munaa
(60 g tummia suklaahippuja)
Ohjeet
Aloita kuorrutteen keksitaikinasta. Mittaa voi, fariinisokeri, sokeri ja suola kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Lisää jauhot, maito ja suklaahiput.
Levitä taikina sormilla painellen leivinpaperin päälle vuoan kokoiseksi levyksi. Nosta pakastimeen jäätymään muiden valmisteluiden ajaksi. Voit tehdä taikinan valmiiksi pakastimeen jo hyvissä ajoin ennen leipomista, mutta varaa jäätymiseen vähintään 45 minuuttia. Jäätymistä nopeuttaa, kun käytät alla metallista alustaa (esimerkiksi uunipeltiä).
Vuoraa neliskanttinen uunivuoka (18 x 30 cm) tai 26-senttinen pyöreä vuoka leivinpaperilla.
Murskaa suklaatäytekeksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
Yhdistä sokeri ja perunajauhot kulhossa. Sekoita joukkoon kerma, tuorejuusto ja vaniljatahna vatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi munat.
Kaada täyte vuokaan. Täytteeseen voi ripotella tässä vaiheessa suklaahippuja, mutta ne painuvat paiston aikana keksipohjaa vasten antaen enemmän suklaista makua kuin visuaalista efektiä.
Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Ota jäinen keksilevy pakastimesta ja nosta se täytteen päälle. Pinnalle voi ripotella lisää suklaahippuja. Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Keksikuorrute saattaa näyttää tässä vaiheessa hieman rasvaiselta, mutta rakenne tasoittuu jäähtymisen aikana.
Anna jäähtyä ja pidä jääkaapissa yön yli. Nosta leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa annospaloiksi. Koristele suklaahipuilla.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.