Pohja ja muru
Lisäksi
Juustokakkukerros
Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään. Siirrä piirakan päälle tulevaa murukerrosta varten 1/3 taikinasta toiseen kulhoon odottamaan. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kermaviili ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Käytä jauhoja apuna, jos taikina tarttuu sormiin.
Sekoita kaikki juustokakkukerroksen ainekset paitsi omenat, karpalot ja kaneli hyvin keskenään (vatkaa halutessasi vispilällä). Pese omenat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Levitä tuorejuustoseos pohjan päälle. Asettele päälle omenaviipaleet, kaneli ja karpalot. Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.
Paista piirakka 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan, älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1,5-kertaisena.
Gluteeniton piirakka: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää sekaan 1 tl psylliumia.
Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker.