Juustokakku-omenapiirakka

Kun yhdistää juustokakun ja omenapiirakan syntyy jotain fantastisen mehevää ja maukasta! Syksyn herkullisin omenapiirakka vie kielen mennessään.

noin 16 palaa

PT1H

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (7 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja ja muru
8 dl vehnäjauhoja
4 dl Dansukker Taloussokeria
250 g sulaa voita
2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Lisäksi
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna

Juustokakkukerros
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
0,5 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
noin 5 talviomenaa
2 tl kanelia
noin 1 dl karpaloita

Ohjeet

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään. Siirrä piirakan päälle tulevaa murukerrosta varten 1/3 taikinasta toiseen kulhoon odottamaan. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kermaviili ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Käytä jauhoja apuna, jos taikina tarttuu sormiin.

Sekoita kaikki juustokakkukerroksen ainekset paitsi omenat, karpalot ja kaneli hyvin keskenään (vatkaa halutessasi vispilällä). Pese omenat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Levitä tuorejuustoseos pohjan päälle. Asettele päälle omenaviipaleet, kaneli ja karpalot. Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.

Paista piirakka 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan, älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1,5-kertaisena.

Gluteeniton piirakka: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää sekaan 1 tl psylliumia.

Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?