Juustokakku-omenapiirakka - Dansukker

Juustokakku-omenapiirakka

noin 16 palaa 1 tunti 15 minuuttia
Kun yhdistää juustokakun ja omenapiirakan syntyy jotain fantastisen mehevää ja maukasta! Syksyn herkullisin omenapiirakka vie kielen mennessään.
Juustokakku-omenapiirakka
Arvioi: (6kpl)

Ainekset

    Pohja ja muru

    • 8 dl vehnäjauhoja
    • 4 dl Dansukker Taloussokeria
    • 250 g sulaa voita
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Lisäksi

    • 2 dl kermaviiliä
    • 1 kananmuna

    Juustokakkukerros

    • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 1 kananmuna
    • 0,5 dl Dansukker Fariinisokeria
    • 1 rkl vehnäjauhoja
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • noin 5 talviomenaa
    • 2 tl kanelia
    • noin 1 dl karpaloita

    Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään. Siirrä piirakan päälle tulevaa murukerrosta varten 1/3 taikinasta toiseen kulhoon odottamaan. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kermaviili ja kananmuna, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Käytä jauhoja apuna, jos taikina tarttuu sormiin.

    Sekoita kaikki juustokakkukerroksen ainekset paitsi omenat, karpalot ja kaneli hyvin keskenään (vatkaa halutessasi vispilällä). Pese omenat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Levitä tuorejuustoseos pohjan päälle. Asettele päälle omenaviipaleet, kaneli ja karpalot. Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.

    Paista piirakka 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

    Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan, älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1,5-kertaisena.

    Gluteeniton piirakka: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää sekaan 1 tl psylliumia.

    Yhteistyössä: Anni Paakkunainen, Huomenta Suomi Extra ja Suomen Sokeri/Dansukker.


    ;