Juusto- ja kinkkusarvet

Leivo sarvia, joiden mehevänä täytteenä on juustoa, kinkkua ja paprikaa.

Noin 18 kpl

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Taikina
50 g voita
50 g hiivaa
1/2 dl kädenlämpöistä vettä
2 dl piimää
1 tl suolaa
1 rkl Dansukker Vaaleaa siirappia
2 munaa
8–9 dl (480–540 g) vehnäjauhoja
Täyte
9 isoa tai 18 pientä viipaletta palvikinkkua
18 viipaletta kovaa juustoa (esim. emmentalia)
18 palaa punaista paprikaa
Voiteluun
1 muna

Ohjeet

1. Sulata voi kattilassa.

2. Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen veteen.

3. Lisää piimä, voisula, suola, siirappi, munat ja suurin osa vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaksi.

4. Anna taikinan nousta liinan alla noin 30 min.

5. Sirottele pöydälle jauhoja ja kumoa taikina kulhosta. Vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee kiiltävää ja notkeaa.

6. Kaulitse taikina ½ cm paksuksi neliön muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy yhdeksäksi pieneksi neliöksi. Jaa neliöt vinottain kahtia 18 kolmioksi.

7. Laita jokaiselle kolmiolle kinkkua, juustoa ja palanen punaista paprikaa ja kääri ne rullalle ulkoreunasta alkaen kolmion kärkeä kohti.

8. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

9. Laita sarvet pellille leivinpaperin päälle. Anna niiden nousta 20 minuuttia.

10. Voitele vatkatulla munalla ja paista 10–15 minuuttia uunin keskiosassa kullanruskeiksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.