Juhlavat mokkapalat

uunipelti 34 x 40 cm 30 minuuttia + koristelu
Saat tuttuihin mokkapaloihin näyttävyyttä, kun koristelet ne värjätystä tomusokerikuorrutuksesta tehdyillä väriraidoilla.
Juhlavat mokkapalat
Arvioi: (13kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 4 kananmunaa
    • 5 dl vehnäjauhoja
    • ½ dl kaakaojauhetta
    • 3 tl leivinjauhetta
    • 175 g voita tai margariinia sulatettuna
    • 1 ½ dl kahvijuomaa tai colajuomaa

    Kaakaokuorrutus

    • n.300 g (n. 6 dl) Dansukker Tomusokeria
    • 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 50 g voita tai margariinia sulatettuna
    • noin ¾ dl kahvijuomaa tai colajuomaa

    Väriraita 1

    • 2 dl Dansukker Tomusokeria
    • noin 5 tl vettä
    • elintarvikeväriä, esim. mustaa

    Väriraita 2

    • 1 dl Dansukker Tomusokeria
    • 2 ½ tl vettä
    • punaista elintarvikeväriä

    1. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos taikinaan sulatetun rasvan ja nesteen kanssa vuorotellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 min.

    2. Sekoita kaakaokuorrutuksen aineet ja levitä se haalean kakkulevyn päälle tasaisesti. Anna kuorrutuksen kovettua pari kolme minuuttia.

    3. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lisää vesi vähitellen saadaksesi pursotettavan kuorrutuksen. Värjää puolet kuorrutuksesta esim. mustaksi.
    Huom! Nestemäiset ja pastavärit ohentavat kuorrutusta, joten saatat joutua lisäämään hiukan tomusokeria kuorrutukseen. Siirrä kuorrutukset kahteen pieneen minigrip-pussiin.

    4. Sekoita tomusokeriin punaista väriä ja vettä. Siirrä kuorrutus pieneen minigrip-pussiin.

    5. Leikkaa kuorrutepussien kulmiin pienet reiät ja pursota kaarikuvioita kaakao-tomusokerikuorrutuksen päälle. Täytä kaarien leikkauskohdat punaisella kuorrutuksella.

    6. Leikkaa kakkulevy paloiksi. Nauti kahvin, teen tai makean kuohuviinin kanssa.

    Kuorrutetut mokkapalat sopivat pakastettaviksi.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker