Ainekset
Taikina
4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
175 g voita tai margariinia sulatettuna
1 ½ dl kahvijuomaa tai colajuomaa
Kaakaokuorrutus
n. 300 g (n. 6 dl) Dansukker Tomusokeria
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
50 g voita tai margariinia sulatettuna
noin ¾ dl kahvijuomaa tai colajuomaa
Väriraita 1
2 dl Dansukker Tomusokeria
noin 5 tl vettä
elintarvikeväriä, esim. mustaa
Väriraita 2
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 ½ tl vettä
punaista elintarvikeväriä
Ohjeet
1. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos taikinaan sulatetun rasvan ja nesteen kanssa vuorotellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 min.
2. Sekoita kaakaokuorrutuksen aineet ja levitä se haalean kakkulevyn päälle tasaisesti. Anna kuorrutuksen kovettua pari kolme minuuttia.
3. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lisää vesi vähitellen saadaksesi pursotettavan kuorrutuksen. Värjää puolet kuorrutuksesta esim. mustaksi.
Huom! Nestemäiset ja pastavärit ohentavat kuorrutusta, joten saatat joutua lisäämään hiukan tomusokeria kuorrutukseen. Siirrä kuorrutukset kahteen pieneen minigrip-pussiin.
4. Sekoita tomusokeriin punaista väriä ja vettä. Siirrä kuorrutus pieneen minigrip-pussiin.
5. Leikkaa kuorrutepussien kulmiin pienet reiät ja pursota kaarikuvioita kaakao-tomusokerikuorrutuksen päälle. Täytä kaarien leikkauskohdat punaisella kuorrutuksella.
6. Leikkaa kakkulevy paloiksi. Nauti kahvin, teen tai makean kuohuviinin kanssa.
Kuorrutetut mokkapalat sopivat pakastettaviksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?