Juhlavat mokkapalat

Saat tuttuihin mokkapaloihin näyttävyyttä, kun koristelet ne värjätystä tomusokerikuorrutuksesta tehdyillä väriraidoilla.

uunipelti 34 x 40 cm

PT25M

30 minuuttia + koristelu

Arviot (14 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
175 g voita tai margariinia sulatettuna
1 ½ dl kahvijuomaa tai colajuomaa
Kaakaokuorrutus
n. 300 g (n. 6 dl) Dansukker Tomusokeria

2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
50 g voita tai margariinia sulatettuna
noin ¾ dl kahvijuomaa tai colajuomaa
Väriraita 1
2 dl Dansukker Tomusokeria
noin 5 tl vettä
elintarvikeväriä, esim. mustaa
Väriraita 2
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 ½ tl vettä

punaista elintarvikeväriä

Ohjeet

1. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos taikinaan sulatetun rasvan ja nesteen kanssa vuorotellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 min.

2. Sekoita kaakaokuorrutuksen aineet ja levitä se haalean kakkulevyn päälle tasaisesti. Anna kuorrutuksen kovettua pari kolme minuuttia.

3. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lisää vesi vähitellen saadaksesi pursotettavan kuorrutuksen. Värjää puolet kuorrutuksesta esim. mustaksi.
Huom! Nestemäiset ja pastavärit ohentavat kuorrutusta, joten saatat joutua lisäämään hiukan tomusokeria kuorrutukseen. Siirrä kuorrutukset kahteen pieneen minigrip-pussiin.

4. Sekoita tomusokeriin punaista väriä ja vettä. Siirrä kuorrutus pieneen minigrip-pussiin.

5. Leikkaa kuorrutepussien kulmiin pienet reiät ja pursota kaarikuvioita kaakao-tomusokerikuorrutuksen päälle. Täytä kaarien leikkauskohdat punaisella kuorrutuksella.

6. Leikkaa kakkulevy paloiksi. Nauti kahvin, teen tai makean kuohuviinin kanssa.

Kuorrutetut mokkapalat sopivat pakastettaviksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.