Juhlavat mokkapalat

uunipelti 34 x 40 cm 30 minuuttia + koristelu
Saat tuttuihin mokkapaloihin näyttävyyttä, kun koristelet ne väriraidoilla, jotka tehdään tomusokerista ja mansikanmakuisesta tomusokerista.
Juhlavat mokkapalat
Arvioi: (11kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 4 kananmunaa
    • 5 dl vehnäjauhoja
    • ½ dl kaakaojauhetta
    • 3 tl leivinjauhetta
    • 175 g voita tai margariinia sulatettuna
    • 1 ½ dl kahvijuomaa tai colajuomaa

    Kaakaokuorrutus

    • 1 pkt (300 g) Dansukker Kaakaotomusokeria
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 25 g voita tai margariinia sulatettuna
    • noin ¾ dl kahvijuomaa tai colajuomaa

    Väriraita 1

    • 2 dl Dansukker Tomusokeria
    • noin 5 tl vettä
    • karamelliväriä, esim. mustaa

    Väriraita 2

    • 1 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
    • 2 ½ tl vettä

    1. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää seos taikinaan sulatetun rasvan ja nesteen kanssa vuorotellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 15 min.

    2. Sekoita kaakaokuorrutuksen aineet ja levitä se haalean kakkulevyn päälle tasaisesti. Anna kuorrutuksen kovettua pari kolme minuuttia.

    3. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lisää vesi vähitellen saadaksesi pursotettavan kuorrutuksen. Värjää puolet kuorrutuksesta esim. mustaksi.
    Huom! Nestemäiset ja pasta-karamellivärit ohentavat kuorrutusta, joten saatat joutua lisäämään hiukan tomusokeria kuorrutukseen. Siirrä kuorrutukset kahteen pieneen minigrip-pussiin.

    4. Sekoita mansikanmakuinen tomusokeri ja vesi. Siirrä kuorrutus pieneen minigrip-pussiin.

    5. Leikkaa kuorrutepussien kulmiin pienet reiät ja pursota kaarikuvioita kaakaotomusokeri-kuorrutuksen päälle. Täytä kaarien leikkauskohdat punaisella kuorrutuksella.

    6. Leikkaa kakkulevy paloiksi. Nauti kahvin, teen tai makean kuohuviinin kanssa.

    Kuorrutetut mokkapalat sopivat pakastettaviksi.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker