Juhlava vanilja-kookospulla

Leivo vaniljalla ja kookoksella täytettyjä herkullisia kierrepullia juhliin.

24–32 kpl

PT1H

1½ tuntia

Arviot (88 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl hienonnettua kardemummaa
13–15 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia tai voita
Täyte
100 g pehmeää margariinia tai voita
1 dl Dansukker Tomusokeria 
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl kookoshiutaleita
ripaus sahramia
Voiteluun
kananmuna
Koristeluun
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Tee pullataikina huoneenlämpöisistä raaka-aineista. Liuota hiiva 40-asteiseen maitoon, lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot.

Alusta kimmoisa, kulhon reunoista irtoava taikina. Peitä astia ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Sekoita täytteen aineet.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 32x25 cm). Levitä täyte taikinalevyille. Taita reunat keskelle ja leikkaa levy kahteen osaan sauman kohdasta. Paloittele taitetut taikinalevyt suorakaiteen muotoisiksi aihioiksi ja leikkaa paloihin viillot keskelle. Pyöräytä toinen pää viillon keskeltä läpi, jotta saat pullaan kierteen.

Siirrä pullat leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja kohota 30–45 minuuttia. Voitele rikkivispatulla munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa 8–12 minuuttia, pullien koosta riippuen.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?