Juhlava vanilja-kookospulla

Leivo vaniljalla ja kookoksella täytettyjä herkullisia kierrepullia juhliin.

24–32 kpl

PT1H

1½ tuntia

Arviot (88 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
1 rkl hienonnettua kardemummaa
13–15 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia tai voita
Täyte
100 g pehmeää margariinia tai voita
1 dl Dansukker Tomusokeria 
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1/2 dl kookoshiutaleita
ripaus sahramia
Voiteluun
kananmuna
Koristeluun
Dansukker Rapeaa Raesokeria

Ohjeet

Tee pullataikina huoneenlämpöisistä raaka-aineista. Liuota hiiva 40-asteiseen maitoon, lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot.

Alusta kimmoisa, kulhon reunoista irtoava taikina. Peitä astia ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Sekoita täytteen aineet.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 32x25 cm). Levitä täyte taikinalevyille. Taita reunat keskelle ja leikkaa levy kahteen osaan sauman kohdasta. Paloittele taitetut taikinalevyt suorakaiteen muotoisiksi aihioiksi ja leikkaa paloihin viillot keskelle. Pyöräytä toinen pää viillon keskeltä läpi, jotta saat pullaan kierteen.

Siirrä pullat leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja kohota 30–45 minuuttia. Voitele rikkivispatulla munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa 8–12 minuuttia, pullien koosta riippuen.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.