Täyte
Voiteluun
Koristeluun
Tee pullataikina huoneenlämpöisistä raaka-aineista. Liuota hiiva 40-asteiseen maitoon, lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot.
Alusta kimmoisa, kulhon reunoista irtoava taikina. Peitä astia ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Sekoita täytteen aineet.
Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 32x25 cm). Levitä täyte taikinalevyille. Taita reunat keskelle ja leikkaa levy kahteen osaan sauman kohdasta. Paloittele taitetut taikinalevyt suorakaiteen muotoisiksi aihioiksi ja leikkaa paloihin viillot keskelle. Pyöräytä toinen pää viillon keskeltä läpi, jotta saat pullaan kierteen.
Siirrä pullat leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja kohota 30–45 minuuttia. Voitele rikkivispatulla munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa 8–12 minuuttia, pullien koosta riippuen.
Reseptin on laatinut