Ainekset
Jäädyke
3 kananmunan keltuaista
1½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
2 dl kermaa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 sitruunan mehu
Manteli-kauramuru
¾ dl manteleita
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria
100 g voita
1 dl kaurahiutaleita
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
ripaus suolaa
Sitruunakastike
50 g voita
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia tai Vaaleaa Luomusiirappia
1 sitruunan mehu
1 dl kermaa
Koristeluun
sitruunamelissan lehtiä
Ohjeet
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Kääntele seos munavaahdon joukkoon. Jaa massa pieniin (silikoni)vuokiin. Anna pakastua vähintään 6 tuntia.
Kuumenna uuni 200 °C:een. Rouhi mantelit veitsellä pieniksi. Pane kaikki manteli-kauramurun ainekset kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Kaada seos leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 5–8 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa. Anna jäähtyä ennen paloittelua.
Kiehauta kastikkeen ainekset kattilassa. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Nosta sivuun liedeltä ja anna jäähtyä.
Aseta pala manteli-kauramurua sekä muotista irrotettu jäädykepallo lautaselle. Valuta päälle sitruunakastiketta. Koristele murulla ja sitruunamelissan lehdillä.
Vinkki!
Fariinisokeri antaa tummemman värin ja syvemmän maun.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!