Juhlava naked cake

12 annosta 2½ tuntia
Juhlava nakukakku valmistuu helposti uuden vuoden juhliin. Ripottele pinnalle runsaasti kullansäihkettä pehmeiden koristehelmien muodossa.
Juhlava naked cake
Arvioi: (1kpl)

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

  • nokare voita
  • ¾ dl korppujauhoja tai kookoshiutaleita

Kostutus

  • 2 dl maitokahvia

Täyte

  • 1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 3–4 banaania viipaleina
  • (poksusokeria leivontahyllyltä)

Pinnalle

  • 2 1/2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 1–2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • pehmeitä kultaisia koristehelmiä tai muita koristeita mielesi mukaan

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele varoen tasaiseksi.

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjainen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Kumoa kakku ja jäähdytä.

Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Keitä kahvia ja sekoita joukkoon maitoa.

Kostuta kakkupohjat maitokahvilla.

Levitä molempiin kerroksiin täytteeksi puoli purkillista karamellisoitua kondensoitua maitoa ja viipaloi päälle banaania. (Lisää banaanien päälle halutessasi poksusokeria.)

Kokoa kakku kerroksittain pohjalevyt kostuttaen.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla.

Levitä kermavaahto runsaaksi kerrokseksi kakun pinnalle ja ripottele koristeeksi runsaasti koristerakeita tai muita koristeita.

Vinkki!
Mikäli haluat järjestää unohtumattoman yllätyksen, kätke kakun väliin poksusokeria, jota löydät hyvin varusteltujen markettien leivontahyllyltä. Näin kakku poksuu kilpaa rakettien kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker