Juhlava naked cake

Juhlava nakukakku valmistuu helposti uuden vuoden juhliin. Ripottele pinnalle runsaasti kullansäihkettä pehmeiden koristehelmien muodossa.

12 annosta

PT1H

2½ tuntia

Arviot (4 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 kananmunaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
nokare voita
¾ dl korppujauhoja tai kookoshiutaleita
Kostutus
2 dl maitokahvia
Täyte
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
3–4 banaania viipaleina
(poksusokeria leivontahyllyltä)
Pinnalle
2 1/2 dl kuohu- tai vispikermaa
1–2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
pehmeitä kultaisia koristehelmiä tai muita koristeita mielesi mukaan

Ohjeet

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele varoen tasaiseksi.

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjainen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Kumoa kakku ja jäähdytä.

Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Keitä kahvia ja sekoita joukkoon maitoa.

Kostuta kakkupohjat maitokahvilla.

Levitä molempiin kerroksiin täytteeksi puoli purkillista karamellisoitua kondensoitua maitoa ja viipaloi päälle banaania. (Lisää banaanien päälle halutessasi poksusokeria.)

Kokoa kakku kerroksittain pohjalevyt kostuttaen.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla.

Levitä kermavaahto runsaaksi kerrokseksi kakun pinnalle ja ripottele koristeeksi runsaasti koristerakeita tai muita koristeita.

Vinkki!
Mikäli haluat järjestää unohtumattoman yllätyksen, kätke kakun väliin poksusokeria, jota löydät hyvin varusteltujen markettien leivontahyllyltä. Näin kakku poksuu kilpaa rakettien kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?