Juhlava naked cake

Juhlava nakukakku valmistuu helposti uuden vuoden juhliin. Ripottele pinnalle runsaasti kullansäihkettä pehmeiden koristehelmien muodossa.

12 annosta

2½ tuntia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

3 kananmunaa
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
nokare voita
¾ dl korppujauhoja tai kookoshiutaleita
Kostutus
2 dl maitokahvia
Täyte
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
3–4 banaania viipaleina
(poksusokeria leivontahyllyltä)
Pinnalle
2 1/2 dl kuohu- tai vispikermaa
1–2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
pehmeitä kultaisia koristehelmiä tai muita koristeita mielesi mukaan

Ohjeet

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele varoen tasaiseksi.

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 22 cm irtopohjainen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Kumoa kakku ja jäähdytä.

Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Keitä kahvia ja sekoita joukkoon maitoa.

Kostuta kakkupohjat maitokahvilla.

Levitä molempiin kerroksiin täytteeksi puoli purkillista karamellisoitua kondensoitua maitoa ja viipaloi päälle banaania. (Lisää banaanien päälle halutessasi poksusokeria.)

Kokoa kakku kerroksittain pohjalevyt kostuttaen.

Vaahdota kerma ja mausta sokereilla.

Levitä kermavaahto runsaaksi kerrokseksi kakun pinnalle ja ripottele koristeeksi runsaasti koristerakeita tai muita koristeita.

Vinkki!
Mikäli haluat järjestää unohtumattoman yllätyksen, kätke kakun väliin poksusokeria, jota löydät hyvin varusteltujen markettien leivontahyllyltä. Näin kakku poksuu kilpaa rakettien kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokerilla tai Hillo-marmeladisokerilla on helppoa ja nopeaa.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä arkiseen tai juhlavaan kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Kuumaa juomaa

Irish coffee on lämmittävä kahvijuomaklassikko fariinisokerilla, viskillä ja kermavaahdolla.