Juhlava lohitahna

15 minuuttia
Lohitahna sopii crustadien, ruisnappien, voileipien, cocktailpiirakoiden tai voileipäkakun täytteeksi.
Juhlava lohitahna
Arvioi: (11kpl)

Ainekset

  • 150–200 g kylmäsavustettua kirjolohta
  • 150–200 g graavisuolattua lohta
  • 1 sipuli tai pala purjosipulia
  • ½ dl tilli- tai ruohosipulisilppua
  • 2 rkl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 tl sitruuna- tai limepippuria tai ripaus valkopippuria
  • 200 g smetanaa tai ranskankermaa

Koristeluun

  • kylmäsavustettua tai graavilohta
  • ruohosipulia tai tilliä
  • sitruunalohkoja

Leikkaa kalapalat pieniksi kuutioiksi.

Hienonna sipuli tai purjosipuli sekä tilli tai ruohosipuli. Sekoita fariinisokeri, pippuri sekä smetana tai ranskankerma keskenään. Sekoita kastike muiden ainesten joukkoon. Tarkista maku.

Koristele kylmäsavustetulla tai graavilohella, ruohosipulilla tai tillillä ja sitruunalohkoilla.

Säilytä suojattuna jääkaapissa.

Juhlava lohitahna sopii vaikkapa crustadien täytteeksi tai voileipäkakun väliin. Tarjoa myös ruisnappien seurana tai voileipien päällä. Jos haluat pursotettavan moussen, jauha ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Reseptin on laatinut

Dansukker