Ainekset
Pohjataikina
200 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) ranskankermaa
0,75 dl Dansukker Fariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Päälle
tuoreita marjoja
Hyytelökiille
2 dl vettä
1 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Voitele leivosvuoat tai piirasvuoka.
Vatkaa rasva ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Leivo taikina tangoksi, jonka leikkaat paloiksi. Annoksesta tulee yksi iso tai 25 pientä leivospohjaa. Vuoraa leivosvuoat taikinalla ja anna leivospohjien kovettua kylmässä 15–20 minuuttia.
Paista pellin päällä 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Irrota hieman jäähtyneet leivospohjat vuoista.
Vaahdota kerma. Vatkaa ranskankerma vaahdoksi, lisää fariinisokeri ja vatkaa vielä hetki. Mausta seos vaniljasokerilla ja lisää kermavaahto joukkoon. Pane 2–3 tl täytettä leivospohjille. Koristele tuoreilla marjoilla.
Valmista kiille Hyytelösokeri-pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä kuorrutus lusikalla marjojen päälle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?