Joulutikkarit

15 kpl 40 minuuttia
Näita kivoja tikkareita voi tehdä muulloinkin kuin jouluna.
Joulutikkarit
Arvioi: (8 kpl)

Ainekset

  • 2 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • elintarvikearomeja ja -värejä sekä strösseleitä maustamiseen, värjäämiseen ja koristeluun

Sekoita sokeri, vesi ja siirappi kattilassa. Keitä seos noin 160 °C:een.

Jos sinulla ei ole sokerimittaria, keitä seosta niin pitkään, että se alkaa selvästi olla paksun siirappimainen.

Lisää valitsemasi maku- ja väriaine ja mahdollinen koriste.

Asettele tikkarintikut leivinpaperoidulle pellille, kaada sokeriliemi varovasti niiden päälle.  Anna jäähtyä.

Säilytä tikkarit kuivassa ja viileässä paikassa.

Vinkki!

Voit lisätä esimerkiksi hieman mansikka-raparperimehua keitoksen joukkoon heti alkuvaiheessa makua antamaan.

Reseptin on laatinut

Dansukker