Ainekset
3 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Hillo
250 g kivettömiä kirsikoita tai vadelmia
1 dl vettä, jos käytät kirsikoita (vadelmiin riittää 1 rkl)
2 dl Dansukker Hillosokeria
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
ripaus kanelia
Tryffelitäyte
300 g tummaa suklaata
1 1/2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
2 rkl Dansukker Tomusokeria
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Aloita hillon valmistuksesta. Valmista hillo mielellään jo edellisenä päivänä tai ainakin muutama tunti ennen leivontaa, jotta se ehtii hyytyä. Laita kirsikat tai vadelmat kattilaan ja lisää joukkoon vesi. Kiehauta ja lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen. Mausta lopuksi vaniljasokerilla ja kanelilla. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista keskiritilätasolla 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy puhtaan leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
Valmista sillä aikaa täyte. Paloittele suklaa kattilaan ja kaada joukkoon kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Mausta vielä tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä tryffelitäyte kääretorttulevylle ja sivele pinnalle hillo. Kääri tiukahkolle rullalle ja ripottele pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Vinkki!
Tarkista suklaan gluteenittomuus, jos tarjoat leivonnaista keliaakikolle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Onnea isälle!
Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Letut, pannukakut ja vohvelit
Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!