Joulurulla suklaatäytteellä - Dansukker

Joulurulla

noin 10 annosta 1 tunti
Jouluisessa suklaakääretortussa on hienostunut kirsikkahillo-tryffelitäyte.
Joulurulla
Arvioi: (6kpl)

Ainekset

  • 3 munaa
  • 1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Hillo

  • 250 g kivettömiä kirsikoita tai vadelmia
  • 1 dl vettä, jos käytät kirsikoita (vadelmiin riittää 1 rkl)
  • 2 dl Dansukker Hillosokeria
  • 1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ripaus kanelia

Tryffelitäyte

  • 300 g tummaa suklaata
  • 1 1/2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
  • 2 rkl Dansukker Tomusokeria
  • 1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pinnalle

  • Dansukker Tomusokeria

Aloita hillon valmistuksesta. Valmista hillo mielellään jo edellisenä päivänä tai ainakin muutama tunti ennen leivontaa, jotta se ehtii hyytyä. Laita kirsikat tai vadelmat kattilaan ja lisää joukkoon vesi. Kiehauta ja lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen. Mausta lopuksi vaniljasokerilla ja kanelilla. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista keskiritilätasolla 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa torttulevy puhtaan leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Valmista sillä aikaa täyte. Paloittele suklaa kattilaan ja kaada joukkoon kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Mausta vielä tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä tryffelitäyte kääretorttulevylle ja sivele pinnalle hillo. Kääri tiukahkolle rullalle ja ripottele pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Vinkki!
Tarkista suklaan gluteenittomuus, jos tarjoat leivonnaista keliaakikolle.

 

Reseptin on laatinut

Dansukker

;