Joulun paras viikunahilloke

Anna joululahjaksi tai nauti itse! Viikunahilloke maistuu herkulliselta mm. juustojen, luonnonjogurtin, keksien, puuron tai paahtoleivän kanssa.

5 dl valmista hilloketta

45 minuuttia

Arviot (174 kpl)

Ainekset

200 g kuivattuja viikunoita
5 dl vettä
1 kanelitanko tai tähtianis
200 g Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

1. Poista viikunoista kova kärki. Silppua viikunat esim. saksilla ja pane silppu kattilaan yhdessä veden ja valitsemasi mausteen kanssa. Anna kiehua tasaisesti poreillen ja kannella peitettynä 20 minuuttia.

2. Jos haluat sileän hillokkeen, soseuta viikunat tässä vaiheessa.

3. Sekoita hillosokeri joukkoon. Jatka keittämistä ilman kantta ja sekoitellen 10–15 minuuttia.

4. Jäähdytä vartti, poista mauste, purkita hilloke ja siirrä purkit jääkaappiin. Hilloketta voi tarjota valmistusta seuraavana päivänä, silloin sen rakenne on muodostunut ja maut tasaantuneet. Säilytys jääkaapissa.

Viimeistele purkit nauhoilla ja pitseillä ennen lahjaksi antamista.

Viikunahilloke maistuu herkulliselta mm. juustojen, luonnonjogurtin, keksien, puuron tai paahtoleivän kanssa.

Katso video: Viikunahilloke

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.