Joulun kahviyllätys

Myös jälkiruoaksi sopiva kahvijuoma maustetaan päärynöillä ja Gammel Danskilla.

4 lasillista

20 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

2 päärynää
1 1/2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
6 rkl suodatinkahvia (tumma paahto)
1/4 tl jauhettua kardemummaa
1/4 tl jauhettua korianteria
8 dl vettä
8 cl Gammel Dansk -katkeroa tai viskiä
1 dl vispikermaa vaahdotettuna
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia

Ohjeet

Kuori päärynät, poista siemenkota ja leikkaa hedelmät noin 1x1 cm paloiksi. Sekoita palat siirapin kanssa kattilassa ja keitä pehmeiksi. Jaa palat laseihin. Laita kahvijauhe ja mausteet kahvinsuodattimeen ja valmista kahvi normaalisti. Jaa Gammel Dansk tai viski laseihin. Kaada kahvi päälle. Koristele kermavaahdolla ja siirapilla. Tarjoile heti.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?