Joulujäädyke

Mausta ja koristele jouluinen jäädyke makusi mukaan. Tämä perusresepti sopii hyvin tarjottavaksi erilaisten happamienkin marjojen kera.

8 annosta

30 minuuttia + 4 tuntia

Arviot (23 kpl)

Ainekset

6 keltuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 dl kuohukermaa

Ohjeet

1. Vatkaa keltuaiset, tomusokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele seos munavaahdon joukkoon. Kaada massa kelmulla vuorattuun leipävuokaan.

3. Pakasta 4–5 tuntia. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

4. Tarjoile marjojen kera.
 

Katso myös nämä joulujäädykeohjeet:

Piparkakku-kinuskijäädyke

Suklaa-appelsiinijäädyke

Manteli-inkiväärijäädyke

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.