Suklaa-appelsiinijäädyke

8 annosta 15 minuuttia + 4–5 tuntia
Suklaan, appelsiinin ja paahdetun pähkinän makuinen jäädyke on kerrassaan herkullinen ja helppo joulujälkiruoka.
Suklaa-appelsiinijäädyke
Arvioi: ( 126 kpl)

Ainekset

  • 150 g tummaa suklaata
  • 6 keltuaista
  • 1 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
  • 1 luomuappelsiinin kuori
  • 3 rkl tuorepuristettua appelsiinimehua
  • 6 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • 100 g pähkinöitä paahdettuna ja rouhittuna

1. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa. Jäähdytä.
2. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele suklaa munavaahtoon ja lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele seos munavaahdon joukkoon.
4. Kaada massa kelmulla vuorattuun leipävuokaan. Pakasta 4–5 tuntia.
5. Paahda pähkinöitä viisi minuuttia 175-asteisen uunin alatasolla. Tarkkaile, etteivät ne pääse palamaan. Jäähdytä ja rouhi pähkinät.
6. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele pähkinärouheella.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker