Jouluiset muffinit

Tuorejuustolla kuorrutetut muffinit saavat makua jouluisista mausteista.

8–12 kpl

45 minuuttia

Arviot (56 kpl)

Ainekset

3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl manteli- tai pähkinärouhe-rusinasekoitusta TAI
1 dl kuivattuja karpaloita
1 tl soodaa
2 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
100 g voita tai margariinia sulatettuna
2 kananmunaa
½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
½ prk (100 g) kermaviiliä

Kuorrutus
200–250 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–25 %) tai mascarponea
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
jauhettua kanelia

Ohjeet

Mittaa jauhot, sokerit, mantelirouhe-rusinaseos, sooda ja mausteet kulhoon. Sekoita hyvin. Pyöräytä kuoppa kuivien aineiden keskelle ja lisää sulatettu, haalea rasva, kananmunat, siirappi ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Annostele taikina muffinivuokiin. Paista uunissa 200 asteessa 16–18 minuuttia. Muffinien koko vaikuttaa paistoajan pituuteen.

Vatkaa kuorrutuksen aineet kuohkeaksi ja levitä tai pursota kuorrutus jäähtyneiden muffinien päälle. Viimeistele kuorrutus kaneliripauksella.

Muffinit ovat tuoreina parhaimmillaan.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.