Ainekset
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl manteli- tai pähkinärouhe-rusinasekoitusta TAI
1 dl kuivattuja karpaloita
1 tl soodaa
2 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
100 g voita tai margariinia sulatettuna
2 kananmunaa
½ dl Dansukker Tummaa Siirappia
½ prk (100 g) kermaviiliä
Kuorrutus
200–250 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–25 %) tai mascarponea
2 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
jauhettua kanelia
Ohjeet
Mittaa jauhot, sokerit, mantelirouhe-rusinaseos, sooda ja mausteet kulhoon. Sekoita hyvin. Pyöräytä kuoppa kuivien aineiden keskelle ja lisää sulatettu, haalea rasva, kananmunat, siirappi ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Annostele taikina muffinivuokiin. Paista uunissa 200 asteessa 16–18 minuuttia. Muffinien koko vaikuttaa paistoajan pituuteen.
Vatkaa kuorrutuksen aineet kuohkeaksi ja levitä tai pursota kuorrutus jäähtyneiden muffinien päälle. Viimeistele kuorrutus kaneliripauksella.
Muffinit ovat tuoreina parhaimmillaan.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?