Ainekset
Mustaherukkahillo
200 g mustaherukoita
¾ dl Dansukker Hillosokeria
½ appelsiinin mehu (½ dl)
Kakku
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
50 g tummaa suklaata rouhittuna
150 g voita tai margariinia sulatettuna
3 kananmunaa
1 rkl tummaa balsamicoa, konjakkia tai viskiä
Kuorrutus
2 kananmunan valkuaista
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
Ohjeet
1. Mittaa hillon aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kiehua hiljaa poreillen 3–5 minuuttia. Jäähdytä.
2. Pingota leivinpaperiarkki irtopohjavuokaan ø 19 cm, leikkaa ylijääneestä leivinarkista suikaleet vuoan sisäreunaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Mittaa sokerit, jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja tummasuklaarouhe kulhoon, sekoita hyvin. Lisää rasvasula, kananmunat ja balsamico tai alkoholi ja sekoita aineet taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia, sekoita vielä kerran ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta ja paista uunissa 20 minuuttia. Jos haluat kypsemmän version kakkupohjasta, paista noin 25 minuuttia.
4. Irrota vähän jäähtynyt kakku vuoasta ja siirrä se tarjoiluvadille. Levitä hillo haaleaksi jäähtyneen kakun pinnalle.
5. Laita valkuaiset vatkauskulhoon. Mittaa siirappi ja mausteet kasariin ja kuumenna seos läpikotaisin kiehuvaksi. Vatkaa valkuaisia hetken aikaa ja lisää kuuma siirappi-mausteseos joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes marenkivaahto on haaleaa. Levitä marenki pehmeästi aaltoillen tai pursota se hillon päälle. Ruskista pinta halutessasi kaasupolttimella.
6. Jäähdytä jääkaapissa. Tarjoa kahvin tai teen kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?