Ainekset
Mustaherukkahillo
200 g mustaherukoita
¾ dl Dansukker Hillosokeria
½ appelsiinin mehu (½ dl)
Kakku
2 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
50 g tummaa suklaata rouhittuna
150 g voita tai margariinia sulatettuna
3 kananmunaa
1 rkl tummaa balsamicoa, konjakkia tai viskiä
Kuorrutus
2 kananmunan valkuaista
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
Ohjeet
1. Mittaa hillon aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kiehua hiljaa poreillen 3–5 minuuttia. Jäähdytä.
2. Pingota leivinpaperiarkki irtopohjavuokaan ø 19 cm, leikkaa ylijääneestä leivinarkista suikaleet vuoan sisäreunaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Mittaa sokerit, jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja tummasuklaarouhe kulhoon, sekoita hyvin. Lisää rasvasula, kananmunat ja balsamico tai alkoholi ja sekoita aineet taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia, sekoita vielä kerran ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta ja paista uunissa 20 minuuttia. Jos haluat kypsemmän version kakkupohjasta, paista noin 25 minuuttia.
4. Irrota vähän jäähtynyt kakku vuoasta ja siirrä se tarjoiluvadille. Levitä hillo haaleaksi jäähtyneen kakun pinnalle.
5. Laita valkuaiset vatkauskulhoon. Mittaa siirappi ja mausteet kasariin ja kuumenna seos läpikotaisin kiehuvaksi. Vatkaa valkuaisia hetken aikaa ja lisää kuuma siirappi-mausteseos joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes marenkivaahto on haaleaa. Levitä marenki pehmeästi aaltoillen tai pursota se hillon päälle. Ruskista pinta halutessasi kaasupolttimella.
6. Jäähdytä jääkaapissa. Tarjoa kahvin tai teen kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.