Jauhelihamureke ja kasvisspagetti - Dansukker

Jauhelihamureke ja kasvisspagetti

6 annosta 1 tunti
Jauhelihamurekkeen kanssa tarjotaan porkkanasta ja kesäkurpitsasta tehtyä "kasvisspagettia".
Jauhelihamureke ja kasvisspagetti
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 dl (gluteenittomia) korppujauhoja
  • 2 dl vihannesmehua
  • 700 g naudan jauhelihaa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 kananmuna
  • n. 2 tl yrttisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 kevät- tai kesäsipulin vartta
  • 1 porkkana
  • 2 rkl Dansukker Tummaa siirappia

Kasvisspagetti

  • 2–3 isoa porkkanaa
  • 1 iso kesäkurpitsa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
  • mustapippuria myllystä

Mittaa korppujauhot kulhoon ja kaada päälle vihannesmehu. Anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha, rakuuna, muna, yrttisuola ja rouhittua mustapippuria.

Hienonna sipulinvarret ja raasta porkkana. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja paista kevätsipulia ja porkkanaraastetta muutaman minuutin ajan kovalla lämmöllä käännellen. Lisää joukkoon siirappi. Jäähdytä.

Sekoita jäähtynyt kasvisseos mureketaikinaan ja muotoile tasakokoiseksi murekkeeksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes mureke on kiinteä ja kauniin värinen.

Valmista murekkeen seuraksi herkullinen kasvisspagetti.

Kuori porkkanat ja hienonna valkosipulinkynnet. Käsittele porkkanat kuten kuorisit koko porkkanan kuorimaveitsellä, jolloin saat pitkiä suikaleita. Käsittele samoin kesäkurpitsa. Kuumenna öljy wokkipannussa ja kääntele kasviksia hetki kovalla lämmöllä. Mausta siirapilla ja mustapippurilla.

Reseptin on laatinut

Dansukker

;