Jauhelihamureke ja kasvisspagetti

Jauhelihamurekkeen kanssa tarjotaan porkkanasta ja kesäkurpitsasta tehtyä "kasvisspagettia".

6 annosta

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Ainekset

1 dl (gluteenittomia) korppujauhoja
2 dl vihannesmehua
700 g naudan jauhelihaa
1 tl kuivattua rakuunaa
1 kananmuna
n. 2 tl yrttisuolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl öljyä
2 kevät- tai kesäsipulin vartta
1 porkkana
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia

Kasvisspagetti
2–3 isoa porkkanaa
1 iso kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
mustapippuria myllystä  

Ohjeet

Mittaa korppujauhot kulhoon ja kaada päälle vihannesmehu. Anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha, rakuuna, muna, yrttisuola ja rouhittua mustapippuria.

Hienonna sipulinvarret ja raasta porkkana. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja paista kevätsipulia ja porkkanaraastetta muutaman minuutin ajan kovalla lämmöllä käännellen. Lisää joukkoon siirappi. Jäähdytä.

Sekoita jäähtynyt kasvisseos mureketaikinaan ja muotoile tasakokoiseksi murekkeeksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes mureke on kiinteä ja kauniin värinen.

Valmista murekkeen seuraksi herkullinen kasvisspagetti.

Kuori porkkanat ja hienonna valkosipulinkynnet. Käsittele porkkanat kuten kuorisit koko porkkanan kuorimaveitsellä, jolloin saat pitkiä suikaleita. Käsittele samoin kesäkurpitsa. Kuumenna öljy wokkipannussa ja kääntele kasviksia hetki kovalla lämmöllä. Mausta siirapilla ja mustapippurilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.