Ainekset
1 dl (gluteenittomia) korppujauhoja
2 dl vihannesmehua
700 g naudan jauhelihaa
1 tl kuivattua rakuunaa
1 kananmuna
n. 2 tl yrttisuolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl öljyä
2 kevät- tai kesäsipulin vartta
1 porkkana
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
Kasvisspagetti
2–3 isoa porkkanaa
1 iso kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
mustapippuria myllystä
Ohjeet
Mittaa korppujauhot kulhoon ja kaada päälle vihannesmehu. Anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon jauheliha, rakuuna, muna, yrttisuola ja rouhittua mustapippuria.
Hienonna sipulinvarret ja raasta porkkana. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja paista kevätsipulia ja porkkanaraastetta muutaman minuutin ajan kovalla lämmöllä käännellen. Lisää joukkoon siirappi. Jäähdytä.
Sekoita jäähtynyt kasvisseos mureketaikinaan ja muotoile tasakokoiseksi murekkeeksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes mureke on kiinteä ja kauniin värinen.
Valmista murekkeen seuraksi herkullinen kasvisspagetti.
Kuori porkkanat ja hienonna valkosipulinkynnet. Käsittele porkkanat kuten kuorisit koko porkkanan kuorimaveitsellä, jolloin saat pitkiä suikaleita. Käsittele samoin kesäkurpitsa. Kuumenna öljy wokkipannussa ja kääntele kasviksia hetki kovalla lämmöllä. Mausta siirapilla ja mustapippurilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?