Jauheliha-omenakiusaus

Jauhelihakiusaus pakasteperuna-sipulisekoituksesta on helppoa arkiruokaa.

4–6 annosta

PT55M

50 minuuttia

Arviot (7 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 rkl öljyä
400 g jauhelihaa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 sipuli silputtuna
750 g peruna-sipulisekoitusta
2 hapanta omenaa raasteena
1 rkl Dansukker Tummaa siirappia
4 dl kuohukermaa
200 g juustoraastetta
1 tl kuivattua yrttejä (esim. ranskalaiset yrtit)

Ohjeet

Kuumenna öljy pannulla.

Paista jauheliha kauttaaltaan ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon silputtu sipuli ja kääntele hetki.

Lisää peruna-sipulisekoitus, omenaraaste, siirappi, kuohukerma, juustoraaste ja kuivatut yrtit. Kuumenna kiehuvaksi.

Kaada seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?