Ainekset
noin 8 kpl vohveleita (itse tehtyjä tai valmisvohveleita)
Mansikkahillo
200 g mansikoita perattuna
1–2 rkl vettä
100 g Dansukker Hillosokeria
Jäädyke
6 keltuaista
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
0,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
6 dl kuohukermaa
Koristeluun
tummaa tai maitosuklaata
Ohjeet
1. Keitä ensin mansikkahillo, jotta se ehtii jäähtyä ja jähmettyä. Mittaa vesi kattilaan. Lisää paloitellut mansikat ja kuumenna. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Hämmennä välillä, lusikoi mahdollinen vaahto pinnalta pois. Anna hillon jäähtyä 20–30 minuuttia, sekoita välillä. Purkita puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin.
2. Paista vohvelit tai käytä valmisvohveleita.
3. Vatkaa jäädykkeen keltuaiset, tomusokeri, vaniljasokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto keltuaisseoksen joukoon.
4. Vuoraa vuoan (n. 20x30 cm) pohja muovikelmulla tai käytä irtopohjavuokaa. Asettele vohvelit vuoan pohjalle ja kaada päälle jäädykeseos. Tee lusikalla kuvioita sen pintaan. Laita vuoka pakastimeen noin tunniksi.
5. Lusikoi mansikkahillo pursotinpussiin ja pursota tai nostele hillonokareita kahdella lusikalla jäädykkeen pinnalle. Laita pakastimeen vielä noin 3 tunniksi.
6. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. Laita suklaa pursotinpussiin ja pursota (tai lusikoi) ohuita raitoja kakun pinnalle. Siirrä pakastimeen puoleksi tunniksi.
7. Ota jäätelövenekakku pakastimesta noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki!
Tee valkuaisista marenkeja.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.